Retete de post: Sărmăluţe de post

Printeaza

Sarmalute de post din: varza murata, ceapa, ulei, orez, ciuperci, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper, boabe de piper, patrunjel verde si marar.

Ingrediente:

  • 1 varză murată
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceasca orez
  • 200 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 100-150 ml suc de roşii
  • sare
  • piper
  • 10-15 boabe de piper
  • pătrunjel verde
  • mărar
Mod de preparare:
Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată mărunt, în 1-2 linguri ulei. Se adaugă orezul, ciupercile şi morcovul tăiate cubuleţe.
Se amestecă uşor, apoi se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute. Se acoperă, iar când se raceşte se adaugă sucul de roşii, ardeiul gras tăiat cubuleţe, verdeaţa tocată mărunt, puţină sare şi piper. (Atenţie la cantitatea de sare, deoarece foile de varză sunt sărate!)

Se umplu sarmalele cu acest amestec şi se pun într-o cratiţă cu fundul mai gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat subţire de varză tocată şi câteva boabe de piper. Se toarnă apă cât să acopere sarmalele, se presară puţin mărar şi se fierb la cuptor aproximativ o oră.

Sărmăluţe de post

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.