Retete de post: Sarmale cu orez şi ciuperci

Printeaza

Sarmale cu orez şi ciuperci din: varza murata, orez, ciuperci, ceapa, marar verde, bulion, sare, piper, boia si cimbru.

Ingrediente:Sarmale_cu_orez_si_ciuperci

  • 1-2 verze murate
  • 400 g orez
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe tocate
  • 1 legatura marar verde
  • 3-4 linguri cu bulion
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Lasă varza la desărat, apoi pregăteşte frunzele, tăind frumos vinele groase.

Varza care rămâne se toacă fideluţă. Pune orezul la fiert. Căleşte ceapa. Adaugă ciupercile tocate.

Lasă până ce se evaporă apa de la ciuperci. Sărează şi condimentează după gust.

Amestecă orezul fiert cu ciupercile, adaugă mărarul, omogenizează, apoi fă sarmalele, având grijă să rulezi bine şi să închizi frumos capetele.

Pune pe fundul oalei un pic de ulei, apoi strat de varză tocată.

Toarnă apă până aproape de ultimul strat, pune varză tocată, cimbru şi ceva bulion, acoperă şi dă la cuptor, la foc redus, două ore.

Serveşte-le cu ardei iuţi muraţi.

Sarmale cu orez şi ciuperci

Sarmale_cu_orez_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.