Retete de post: Salata cu crutoane

Printeaza

O reteta de salata de crutoane din: sfecla rosie, morcov, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, paine neagra si patrunjel.

Ingrediente:Salata cu crutoane

  • 1 sfecla rosie de dimensiune mijlocie
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 200 g paine neagra (veche de cel putin o zi)
  • 1 legatura de patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spală sfecla şi se coace în cuptor, la foc mediu, 20 min. Când s-a răcit, se decojeşte şi se rade. Se curăţă morcovul şi ceapa. Se toacă ceapa. Se rade mor­covul şi se stropeşte cu zeama de lămâie.

Se taie pâinea în felii de cea 1 cm, apoi în cubuleţe; se pră­jeşte în cuptor. Se curăţă pătrunjelul şi se toacă. Se amestecă într-un bol legu­mele, se stropesc cu uleiul de măsline şi se presară deasupra seminţele de susan, crutoanele şi pătrunjelul fin tocat.

Salata cu crutoane

Salata cu crutoane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.