Retete de post: Salata cu crutoane
PrinteazaO reteta de salata de crutoane din: sfecla rosie, morcov, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, paine neagra si patrunjel.
- 1 sfecla rosie de dimensiune mijlocie
- 1 morcov
- 1 ceapa
- zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita seminte de susan
- 200 g paine neagra (veche de cel putin o zi)
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Se spală sfecla şi se coace în cuptor, la foc mediu, 20 min. Când s-a răcit, se decojeşte şi se rade. Se curăţă morcovul şi ceapa. Se toacă ceapa. Se rade morcovul şi se stropeşte cu zeama de lămâie.
Se taie pâinea în felii de cea 1 cm, apoi în cubuleţe; se prăjeşte în cuptor. Se curăţă pătrunjelul şi se toacă. Se amestecă într-un bol legumele, se stropesc cu uleiul de măsline şi se presară deasupra seminţele de susan, crutoanele şi pătrunjelul fin tocat.
Salata cu crutoane
Pofta buna!