Retete de post: Pilaf de orez cu legume
PrinteazaO reteta de pilaf de orez cu legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, orez, sare, piper si patrunjel.
- 2 dovlecei
- 2 ardei graşi
- 1 ceapă mare
- 2 roşii
- 1 ceaşcă mare ulei
- 1 cană orez
- sare
- piper
- 2-3 linguri pătrunjel tocat fin
Mod de preparare:
Curăţă ardeii graşi, ceapa şi dovleceii. Ceapa tai-o juli- en şi căleşte-o în uleiul încins. Dovleceii, curăţaţi de coajă, taie-i felii şi înlătură seminţele, dacă au. Toacă ardeii feliuţe subţiri.Când ceapa s-a înmuiat, adaugă ardeii şi dovleceii şi lasă încă 5-6 minute la foc mic.
Spală orezul în 2-3 ape reci, scurge-1 şi pune-l la fiert cu 4 căni de apă peste legumele călite. Sărează şi piperează, după gust, aşază vasul (o cratiţă cu pereţi înalţi) pe o tablă pusă pe flacăra aragazului şi lasă să fiarbă, la foc mic, 10-15 minute.
Curăţă roşiile, taie-le bucăţele, pune-le peste orez. Lasă să mai fiarbă 10 minute, acoperă vasul şi dă-l deoparte 1 oră. Presară pătrunjelul tocat fin şi serveşte-l călduţ sau rece, lângă salată de sezon, cu puţină pâine prăjită.
Pilaf de orez cu legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pilaf de orez cu legume
- pilaf de orez de post
Buna combinatia asta a voastra am facut cv aproximativ si imi place is incepator dar imi place orezul :).