Retete de post: Pilaf de orez cu legume

Printeaza

O reteta de pilaf de orez cu legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, orez, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Pilaf de orez cu legume

  • 2 dovlecei
  • 2 ardei graşi
  • 1 ceapă mare
  • 2 roşii
  • 1 ceaşcă mare ulei
  • 1 cană orez
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri pătrunjel tocat fin

 

Mod de preparare:

Curăţă ardeii graşi, ceapa şi dovleceii. Ceapa tai-o juli- en şi căleşte-o în uleiul încins. Dovleceii, curăţaţi de coajă, taie-i felii şi înlătură seminţele, dacă au. Toacă ardeii feliuţe subţiri.Când ceapa s-a înmuiat, adaugă ardeii şi dovleceii şi lasă încă 5-6 minute la foc mic.

Spală orezul în 2-3 ape reci, scurge-1 şi pune-l la fiert cu 4 căni de apă peste legumele călite. Sărează şi piperează, după gust, aşază vasul (o cratiţă cu pereţi înalţi) pe o tablă pusă pe flacăra aragazului şi lasă să fiarbă, la foc mic, 10-15 minute.

Curăţă roşiile, taie-le bucăţele, pune-le peste orez. Lasă să mai fiarbă 10 minute, acoperă vasul şi dă-l deoparte 1 oră. Presară pătrunjelul tocat fin şi serveşte-l căl­duţ sau rece, lângă salată de sezon, cu puţină pâine prăjită.

Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pilaf de orez cu legume
  • pilaf de orez de post

1 comentariu

  1. Buna combinatia asta a voastra am facut cv aproximativ si imi place is incepator dar imi place orezul :).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.