Retete de post: Pate vegetal de naut cu chimen
PrinteazaO reteta delicioasa de pate vegetal de naut cu chimen din: naut, seminte de chimen, patrunjel, curry, ulei de masline, nuci, sare si piper.
- 250 g naut fiert
- 1 lingurita cu seminte de chimen
- 1 lingurita cu patrunjel tocat fin
- 1/3 lingurita de curry
- 100 ml ulei de masline
- 4 nuci
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem năutul fiert în robot, adăugăm seminţele de chimen, pătrunjelul tocat fin, curry şi miezul curăţat al celor patru nuci. Acţionăm robotul şi turnăm treptat uleiul de măsline.
Putem adăuga mai mult sau mai puţin ulei, în funcţie de cât de dens dorim să fie pateul. La sfârşit, punem sare şi piper după gust.
Mutăm pateul obţinut într-un bol şi îl pudrăm cu puţin curry. Il ţinem în frigider o oră, apoi îl servim alături de pâine prăjită.
Pate vegetal de naut cu chimen
Pofta buna!