Retete de post: Orez cu fasole verde si caju
PrinteazaO reteta de orez cu fasole verde si caju din: orez, ceapa, fasole verde, nuci caju, cartofi, boia, foaie de dafin, concentrat de legume, ulei si sare.
- 1 cana cu orez
- 1 ceapa
- 100 g fasole verde din conserva
- 50 g nuci caju
- 2 cartofi
- boia
- foaie de dafin
- 1 lingurita cu concentrat de legume
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi toac-o mărunt, spală fasolea şi las-o la scurs. încinge puţin ulei şi căleşte nucile caju, adaugă ceapa, fasolea şi orezul. Unge o tavă cu ulei şi pune toate legumele călite. Curăţă cartofii şi taie-i cubuleţe. Aşază-le printre orez.
In trei căni cu apă caldă, dizolvă concentratul de legume. Toarnă totul peste orez. Pune o foaie de dafin si dă totul la cuptor până ce se umflă orezul şi devine moale.
Scoate tava din cuptor, presară puţină boia şi pune deasupra un şervet de bucătărie ud, dar stors bine. Serveşte după 5-10 minute.
Orez cu fasole verde si caju
Pofta buna!