Retete de post: Mâncare de cartofi

Printeaza

O reteta de mancare de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei grasi, morcov, dovlecel, vanata, usturoi, marar, patrunjel, condimente, cimbru, busuioc, piper si o frunza de dafin.

Ingrediente:Mâncare de cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe albe si una rosie
  • 1 cutie mare cu rosii in bulion
  • 2 ardei grasi/capia
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata mica (sau 1 borcan cu vinete in bulion)
  • 1-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura condimente
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • o frunza de dafin

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa albă şi tai-oîn bucăţi mari. Procedează la fel cu restul de legume. înăbuşă în puţin ulei şi apă ceapa până devine sticloasă. Pune cartofii la fiert, separat, în apă cu sare.

Adaugă peste ceapă morcovul, ardeiul, vânătă şi dovlecelul tăiate în cubuleţe. Toarnă apă fierbinte. Lasă să fiarbă mocnit. Când cartofii sunt aproape fierţi, pune-i peste legume.

Adaugă condimentele, legume şi dafinul. Lasă să fiarbă împreună, la foc potrivit, 10-15 minute.

Adaugă roşiile tăiate în patru, ceapa roşie tocată mai mare şi usturoiul în feliuţe subţiri. Mai lasă zece minute pe foc, apoi stinge şi presară verdeaţă tocată mărunt.

Mâncare de cartofi

Mâncare de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.