Retete de post: Mâncare de cartofi
PrinteazaO reteta de mancare de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei grasi, morcov, dovlecel, vanata, usturoi, marar, patrunjel, condimente, cimbru, busuioc, piper si o frunza de dafin.
- 1 kg cartofi
- 2 cepe albe si una rosie
- 1 cutie mare cu rosii in bulion
- 2 ardei grasi/capia
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1 vanata mica (sau 1 borcan cu vinete in bulion)
- 1-3 catei de usturoi
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingura condimente
- cimbru
- busuioc
- piper
- o frunza de dafin
Mod de preparare:
Curăţă ceapa albă şi tai-oîn bucăţi mari. Procedează la fel cu restul de legume. înăbuşă în puţin ulei şi apă ceapa până devine sticloasă. Pune cartofii la fiert, separat, în apă cu sare.
Adaugă peste ceapă morcovul, ardeiul, vânătă şi dovlecelul tăiate în cubuleţe. Toarnă apă fierbinte. Lasă să fiarbă mocnit. Când cartofii sunt aproape fierţi, pune-i peste legume.
Adaugă condimentele, legume şi dafinul. Lasă să fiarbă împreună, la foc potrivit, 10-15 minute.
Adaugă roşiile tăiate în patru, ceapa roşie tocată mai mare şi usturoiul în feliuţe subţiri. Mai lasă zece minute pe foc, apoi stinge şi presară verdeaţă tocată mărunt.
Mâncare de cartofi
Pofta buna!