Retete de post: Mancare de cartofi cu nucsoara
PrinteazaO reteta de mancare de cartofi cu nucsoara din: cartofi, dovlecel, ceapa, suc de rosii, ardei gras, marar, patrunjel, nucsoara, boabe piper, ulei si sare.
- 700 g cartofi
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- 100 ml suc de roşii
- 1 ardei gras
- mărar
- pătrunjel
- nucşoară
- boabe de piper
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare. Separat, căleşte ceapa tocată mărunt. Stinge cu apă, după care adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe, ardeiul feliat şi cartofii fierţi.
Toarnă sucul de roşii şi lasă să fiarbă la foc mic. Condimentează apoi cu sare, puţină nucşoară şi câteva boabe de piper.
La final, când toate legumele sunt bine pătrunse, aromatizează cu verdeaţa tocată fin. Serveşte cu crutoane.
Poftă bună!