Retete de post: Legume în aluat
PrinteazaO reteta savuroasa de legume in aluat din: faina, margarina, apa rece, sare, dovlecei, vinete, gogosari, ceapa, usturoi, ulei, rozmarin, seminte de dovleac, cimbru si maghiran.
- 200 g faina
- 100 g margarina
- 2-3 linguri cu apa rece
- sare
pentru umpltura:
- 2 dovlecei
- 2 vinete potrivite
- 2 gogosari
- 2 ardei grasi
- 2 cepe mari
- 2-3 catei de usturoi
- 6 linguri cu ulei
- 1-2 crengute de rozmarin verde
- seminte de dovleac
- 1/2 lingurita de cimbru
- 1/2 lingurita cu maghiran
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru aluat, mai puţin apa. Adaugă apă şi frământă repede, ca să nu se topească untul.
Când aluatul e gata, dă-i formă de sferă, înveleşte-l în folie şi lasă-l două ore la rece. Scoate aluatul, întinde o foaie subţire şi tape- tează cu ea forme de chec, înlăturând surplusul.
Pune pe fund boabe de fasole, ca să nu se ridice aluatul.
Dă la cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute. Lasă-l să se răcorească până ce pregăteşti umplutura. Taie ceapa mai mare şi pune-o la călit în ulei încins împreună cu usturoiul şi un praf de sare.
Când s-a înmuiat, adaugă ardeii tăiaţi în bucăţi mari şi vinetele în cuburi. Lasă un minut, apoi adaugă dovleceii feliaţi.
Sărează şi piperează după gust. Condimentează cu cimbru, maghiran şi câteva frunze de rozmarin tocate mărunt.
Ţine un minut pe foc, dă deoparte, lasă un pic şi toarnă în formele în care şi serveşti, cu seminţe de dovleac.
Legume în aluat
Pofta buna!