Retete de post: Legume în aluat

Printeaza

O reteta savuroasa de legume in aluat din: faina, margarina, apa rece, sare, dovlecei, vinete, gogosari, ceapa, usturoi, ulei, rozmarin, seminte de dovleac, cimbru si maghiran.

Ingrediente:Legume_în_aluat

  • 200 g faina
  • 100 g margarina
  • 2-3 linguri cu apa rece
  • sare

pentru umpltura:

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete potrivite
  • 2 gogosari
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 6 linguri cu ulei
  • 1-2 crengute de rozmarin verde
  • seminte de dovleac
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita cu maghiran

 

Mod de preparare:

Amestecă ingredien­tele pentru aluat, mai puţin apa. Adaugă apă şi frământă repede, ca să nu se topească untul.

Când aluatul e gata, dă-i formă de sfe­ră, înveleşte-l în folie şi lasă-l două ore la rece. Scoate aluatul, întinde o foaie subţire şi tape- tează cu ea forme de chec, înlăturând sur­plusul.

Pune pe fund boabe de fasole, ca să nu se ridice aluatul.

Dă la cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute. Lasă-l să se răcorească până ce pregăteşti umplu­tura. Taie ceapa mai mare şi pune-o la călit în ulei încins împreună cu usturoiul şi un praf de sare.

Când s-a înmuiat, adaugă ardeii tăiaţi în bucăţi mari şi vinetele în cuburi. Lasă un minut, apoi adaugă dovleceii feliaţi.

Sărează şi piperează după gust. Condimentează cu cimbru, maghiran şi câteva frunze de rozmarin tocate mărunt.

Ţine un minut pe foc, dă deoparte, lasă un pic şi toarnă în formele în care şi serveşti, cu seminţe de dovleac.

Legume în aluat

Legume_în_aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.