Retete de post: Gogoşi de post

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosi de post din: apa, ulei, faina, sare, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie, drojdie.

Poate te intereseaza si Gogoşi de post cu dulceaţă

Gogoşi de post

Ingrediente:

  • 250 ml apă
  • 70 ml ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 6 linguri zahăr
  • 1 sticluţă esenţă rom
  • coajă rasă de lămâie şi de portocală
  • 500 g făină
  • 1 pa­cheţel drojdie

Mod de preparare:

Frământă aluatul bine şi lasă-1 la dospit cam jumătate de oră. După ce a dospit îl mai frămânţi un pic şi laşi din nou la dospit, la cald, cam 15-20 minute. Apoi întinzi o foaie groasă cam de jumătate de cm.

Cu un pahar tai rotocoale, pe care le laşi pe masă la cres­cut. Intre timp încingi uleiul într-o tigaie mai mare şi pui gogoşile la rumenit. După ce s-au făcut, le scoţi pe hârtieabsorbantă şi le pudrezicu zahăr farin amestecat cu zahăr vanilat.

Gogoşi de post

Gogoşi de post

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.