Retete de post: Gogoşi de post
PrinteazaO reteta delicioasa de gogosi de post din: apa, ulei, faina, sare, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie, drojdie.
Poate te intereseaza si Gogoşi de post cu dulceaţă
Ingrediente:
- 250 ml apă
- 70 ml ulei
- 1 linguriţă sare
- 6 linguri zahăr
- 1 sticluţă esenţă rom
- coajă rasă de lămâie şi de portocală
- 500 g făină
- 1 pacheţel drojdie
Mod de preparare:
Frământă aluatul bine şi lasă-1 la dospit cam jumătate de oră. După ce a dospit îl mai frămânţi un pic şi laşi din nou la dospit, la cald, cam 15-20 minute. Apoi întinzi o foaie groasă cam de jumătate de cm.
Cu un pahar tai rotocoale, pe care le laşi pe masă la crescut. Intre timp încingi uleiul într-o tigaie mai mare şi pui gogoşile la rumenit. După ce s-au făcut, le scoţi pe hârtieabsorbantă şi le pudrezicu zahăr farin amestecat cu zahăr vanilat.
Gogoşi de post
Pofta buna!