Retete de post: Gogoşi cu dulceaţă

Printeaza

O reteta de gogosi cu dulceata din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, zahar praf, dulceata, ulei si sare.

Ingrediente:Gogoşi cu dulceaţă

  • 1 kg faina de grau
  • 4-5 linguri zahar
  • 40 g drojdie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 g zahar praf
  • 400 g dulceata
  • ulei pentru prajit
  • putina sare

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina într-un castron, în mijlocul ei faceţi o adâncitură şi acolo turnaţi maiaua făcută din drojdia sfărâmată, frecată cu zahăr, cu 3 linguri făină şi 100ml apă călduţă. Presăraţi plămădeala cu puţină făină şi acoperiţi vasul cu un şervet mai gros. Puneţi vasul într-un loc mai cald.

După ce plămădeala a crescut, adăugaţi în vas apa călduţă şi amestecaţi pentru a cuprinde toată făina. Puneţi sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi romul şi frământaţi un aluat potrivit de tare, pe care lăsaţi-l la dospit, cel puţin 30 de minute, acoperit, în loc cald. Intindeţi din aluat o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Pe jumătate din foaie puneţi din loc în loc, cu o lingură, grămăjoare de dulceaţă, la distanţă de 10 cm una de alta.

Acoperiţi jumătatea de foaie cu dulceaţă cu cealaltă parte de aluat. Presaţi cu degetele foaia de deasupra peste cea de jos, printre grămăjoarele de dulceaţă. Cu ajutorul unui pahar de vin decupaţi apoi gogoşile, având grijă ca dulceaţa să fie plasată în mijlocul gogoaşei, nu la margine. Apăsaţi marginile aluatului, pe locul tăieturii, ca să se prindă bine şi să nu se desfacă la prăjit.

Lăsaţi gogoşile 15-20 de minute la crescut, pe masa de lucru, apoi prăjiţi-le într-o tigaie în care s-a pus mai mult ulei. Dacă le prăjiţi în tigaie cu ulei puţin, gogoşile nu cresc frumos. Scoateţi-le pe şerveţele pentru a absorbi grăsimea de prisos. Presăraţi pe deasupra gogoşilor zahăr praf cat sunt calde.

Gogoşi cu dulceaţă

Gogoşi cu dulceaţă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.