Retete de post: Dovlecei marinati
PrinteazaO reteta de dovlecei marinati din: dovlecei, patrunjel, ulei de masline, usturoi, oregano, otet, sare si piper.
- 650 gr dovlecei feliati
- 2 linguri patrunjel, tocat
- ½ cana ulei de masline
- 2 catei de usturoi , tocati
- ½ lingura oregano uscat
- 2 linguri otet
- sare si piper
Mod de preparare:
Incinge 4 linguri de ulei intr-o tigaie si soteaza feliile de dovlecei pana cand capata o culoare aurie. Apoi scoate-i din tigaie, pune peste ei oregano si sare si lasa-i sa se raceasca.
Intr-un castron, amesteca uleiul ramas, usturoiul, otetul, patrunjelul si piperul. Pune intr-un recipient, precum un borcan de sticla, cate o felie de dovlecel, apoi toarna putin din marinata din castron, alta felie de dovlecel si tot asa pana cand ai asezat toti dovleceii in straturi, cu marinata.
Acopera recipientul cu un capac si da-l la frigider pentru 2 sau 3 zile. Se servesc la temperatura camerei, ca aperitiv.
Dovlecei marinati
Pofta buna!