Retete de post: Colac de pomenire

Printeaza

O reteta de post de colac de pomenire din: faina, apa, drojdie, oua, zahar, lapte, unt si arome.

Ingrediente:Colac de pomenire

  • un kilogram de făină
  • apă
  • drojdie

facultativ

  • 15 ouă
  • 300 g zahăr
  • 600 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 250 g unt
  • arome

 

Mod de preparare:

Se prepară un aluat obişnuit dintr-un kilogram de faină, apă şi 50 g drojdie. Se lasă aluatul la crescut la loc cald. După ce a crescut, se rupe în trei bucăţi din care se modelează suluri lungi şi subţiri. Se face o împletitură care se uneşte la capete, dăndu-i-se formă de cerc.

Pe locul unde s-au unit capetele se poate pune o floare, o frunză sau alt simbol realizat din acelaşi aluat, în care s-a mai adăugat puţină făină, pentru a se intări şi a nu se desface la copt. Se dă la cuptor pentru 50 de minute.

Se poate face, după dorinţă, şi din două kilograme de faină, dar atunci e recomandată împletitura din patru suluri. (Facultativ, în zilele de dulce, se pot folosi 15 ouă, 300 g zahăr, 600 ml lapte, 50 g drojdie 250 g unt şi arome, lucrându-se ca aluatul de cozonac).

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.