Retete de post: Chiftele de post
PrinteazaO reteta gustoasa de chiftele de post din: cartofi, ciuperci, orez, ceapa, marar, patrunjel, faina, sare, piper, ulei.
Poate te itnereseaza si Chiftele de legume
Ingrediente:
- 2 cartofi
- 200 g ciuperci
- 2-3 linguri orez
- 1 ceapă
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- 3 linguri făină
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se pun la fiert cartofii şi orezul acesta din urmă separat, în puţină apă sărată, 20-30 minute până când orezul este foarte bine fiert şi apa a scăzut aproape complet.
Foloseşte orez românesc, care se leagă la fiert, pentru că reţeta este fără ouă şi compoziţia trebuie să se lege exclusiv datorită amidonului din orez, cartofi şi făină.
Ceapa se căleşte în ulei. Se adaugă ciupercile tăiate, 1/2 linguriţă de sare şi se lasă să scadă bine. Se prepară un piure din cartofii pasaţi, în care se înglobează ceapa şi ciupercile călite, pătrunjelul tocat. Apoi se amestecă cu orezul fiert şi, dacă este necesar, 3 linguri de făină.
Se potriveşte compoziţia de sare şi piper, apoi se formează chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Chiftele de post
Pofta buna!