Retete de post: Chiftele de post

Printeaza

O reteta gustoasa de chiftele de post din: cartofi, ciuperci, orez, ceapa, marar, patrunjel, faina, sare, piper, ulei.

Poate te itnereseaza si Chiftele de legume

Ingrediente:Chiftele de post

  • 2 cartofi
  • 200 g ciuperci
  • 2-3 linguri orez
  • 1 ceapă
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 3 linguri făină
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se pun la fiert cartofii şi orezul acesta din urmă separat, în puţină apă săra­tă, 20-30 minute până când orezul este foar­te bine fiert şi apa a scăzut aproape complet.

Foloseşte orez românesc, care se leagă la fiert, pentru că reţeta este fără ouă şi compoziţia trebuie să se lege exclusiv datorită amidonului din orez, cartofi şi făină.

Ceapa se căleşte în ulei. Se adaugă ciupercile tăiate, 1/2 linguriţă de sare şi se lasă să scadă bine. Se prepară un piure din cartofii pasaţi, în care se înglobează ceapa şi ciupercile călite, pătrunjelul tocat. Apoi se amestecă cu orezul fiert şi, dacă este nece­sar, 3 linguri de făină.

Se potriveşte compoziţia de sare şi piper, apoi se for­mează chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

Chiftele de post

Chiftele de post

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.