Retete de post: Chiftele din ceapa cu sos de rosii
PrinteazaChiftele din ceapa cu sos de rosii din: ceapa, sos de rosii, faina, bicarbonat, pesmet, marar, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei, sare si piper.
- 800 g ceapa
- 400 ml sos de rosii
- 100 g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 2 linguri pesmet
- 1 lingura marar verde tocat marunt
- 1 lingura seminte de chimen
- 1 lingura suc de lamaie
- 200 ml ulei pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele subţiri. Condimentaţi-o cu sare şi piper şi frământaţi-o după ce aţi lăsat-o 10 minute să stea. Scurgeţi zeama pe care o lasă şi adăugaţi în vasul cu ceapa frământată 3 linguri făină, mărarul, bicarbonatul. Amestecaţi pentru omogenizare.
Formaţi din amestec chiftele pe care treceţi-le prin făina rămasă amestecată cu pesmetul. Prăjiţi chiftelele în ulei încins pe amândouă părţile. Scoateţi-le pe hârtie absorbantă şi ţineţi-le la cald. Rumeniţi chimenul într-o tigaie, la foc iute, amestecând mereu.
Puneţi seminţele rumenite în sosul de roşii. Serviţi chiftelele calde, stropite cu suc de lămâie şi cu sos de roşii.
Chiftele din ceapa cu sos de rosii
Pofta buna!
Sunt foarte gustoase chiftelele astea!