Retete de post: Bruschete cu ciuperci si nucsoara
PrinteazaO reteta foarte simpla si delicioasa de bruschete cu ciuperci si nucsoara din: ciuperci, apa, unt, ulei de masline, nucsoara, lamaie, verdeata si 1 bagheta.
- 700 g ciuperci proaspete
- 50 ml apă
- 50 g unt
- 50 g ulei de măsline
- 1 usturoi mare
- 3 g nucşoară
- 1 lămâie mică
- 100 g verdeaţă
- 1 baghetă (400 g)
Mod de preparare:
Bagheta se feliază şi se prăjeşte. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie lamele. Verdeaţa se curăţă, se spală bine şi se toacă mărunt.
Lămâia se spală şi se stoarce. Usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile tăiate lamele se pun într-o tigaie împreună cu untul, uleiul, usturoiul şi nucşoara. Se ţin pe foc 5 minute, timp în care se amestecă încontinuu.
Se adaugă apa şi se mai lasă pe foc încă 5 minute până aceasta s-a evaporat. La final se amestecă bine, se adaugă sucul de lămâie
Poftă bună!