Retete de post: Bame sarbesti
PrinteazaO reteta de bame sarbesti din: bame, otet, ulei, ceapa, pasta de rosii, faina, lamaie, zahar, sare si patrunjel verde.
- 1 kg bame
- 1 lingura otet
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 3 rosii sau 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingurita faina
- 1 lamaie
- 1 lingurita zahar
- sare
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Se sortează numai bame tinere, fragede şi fără aţe. Se taie codiţele şi se opăresc cu oţetul diluat în apă clocotită, cât să le acopere. După 5 minute, se lasă să se scurgă în strecurătoare, apoi se trec prin jet de apă rece.
Se decojesc roşiile, se curăţă de cotoare şi se mărunţesc. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se înăbuşă în uleiul încins, împreună cu puţină apă, până când ceapa devine sticloasă. Se adaugă făina amestecată cu puţină apă rece şi roşiile sau pasta de roşii. Se stinge cu două ceşti de apă fierbinte şi se lasă mâncarea să fiarbă la foc mediu, până când sosul scade la jumătate.
Se adaugă bârnele scurse, zahărul, sare după gust, zeama de lămâie şi jumătate din verdeaţa tocată. Se fierb la foc mic, până când bamele se pătrund bine. Această mâncare se serveşte rece!
Bame sarbesti
Pofta buna!