Retete de post: Bame sarbesti

Printeaza

O reteta de bame sarbesti din: bame, otet, ulei, ceapa, pasta de rosii, faina, lamaie, zahar, sare si patrunjel verde.

Ingrediente:Bame sarbesti

  • 1 kg bame
  • 1 lingura otet
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 3 rosii sau 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita faina
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se sortează numai bame tinere, fragede şi fără aţe. Se taie codiţele şi se opăresc cu oţetul diluat în apă clocotită, cât să le acopere. După 5 minute, se lasă să se scurgă în strecurătoare, apoi se trec prin jet de apă rece.

Se decojesc roşiile, se curăţă de cotoare şi se mărunţesc. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se înăbuşă în uleiul încins, împreună cu puţină apă, până când ceapa devine sticloasă. Se adaugă făina amestecată cu puţină apă rece şi roşiile sau pasta de roşii. Se stinge cu două ceşti de apă fierbinte şi se lasă mâncarea să fiarbă la foc mediu, până când sosul scade la jumătate.

Se adaugă bârnele scurse, zahărul, sare după gust, zeama de lămâie şi jumătate din verdeaţa tocată. Se fierb la foc mic, până când bamele se pătrund bine. Această mâncare se serveşte rece!

Bame sarbesti

Bame sarbesti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.