Retete de post: Bagheta umpluta
PrinteazaO reteta de bagheta umpluta din: varza murata, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar si sare.
- 1 varza murata
- 1 ceapa
- 3 morcovi
- 1 legatura de patrunjel
- ulei
- sare
- piper
pentru aluat:
- 300 g faina
- 1 cub de drojdie
- 1 lingurita cu zahar
- 100 ml apa
- 50 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Frământă un aluat din făină, zahăr, drojdie dizolvată în apă călduţă şi ulei. Lasă la rece 30 de minute, apoi întinde o foaie cam de 1 cm grosime. Intre timp, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă varza murată tocată fideluţă şi scursă.
Lasă pe foc să se înăbuşe. Pune un praf de sare şi, din când în când, stropeşte cu apă călduţă.
Adaugă morcovul ras, puţin piper şi cimbru. Lasă câteva minute pe foc, apoi aromatizează cu verdeaţa tocată fin. Intinde aluatul şi pune in mijloc umplutura răcorită.
Ridică marginile astfel încât să acoperi o parte din umplutură. Aşaz-o cu grijă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Coace-o la cuptor, la foc moderat, 45 de minute.
Bagheta umpluta
Pofta buna!