Retete de post: Bagheta umpluta

Printeaza

O reteta de bagheta umpluta din: varza murata, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar si sare.

Ingrediente:Bagheta umpluta

  • 1 varza murata
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita cu zahar
  • 100 ml apa
  • 50 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat din făină, zahăr, drojdie dizolvată în apă călduţă şi ulei. Lasă la rece 30 de minute, apoi întinde o foaie cam de 1 cm grosime. Intre timp, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă varza murată tocată fideluţă şi scursă.

Lasă pe foc să se înăbuşe. Pune un praf de sare şi, din când în când, stropeşte cu apă călduţă.

Adaugă morcovul ras, puţin piper şi cimbru. Lasă câteva minute pe foc, apoi aromatizează cu verdeaţa tocată fin. Intinde aluatul şi pune in mijloc umplutura răcorită.

Ridică marginile astfel încât să acoperi o parte din umplutură. Aşaz-o cu grijă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Coace-o la cuptor, la foc moderat, 45 de minute.

Bagheta umpluta

Bagheta umpluta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.