Retete pentru masa de Revelion: Ficat cu portocale

Printeaza

Ficat cu portocale din: ficat de porc, mustar, ulei, portocale, sare, piper.

Ingrediente:Ficat cu portocale

  • 1/2 kg ficat, de porc
  • muştar
  • ulei
  • 2 portocale
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie ficatul felii, se unge cu un strat de muştar, apoi se prăjeşte în ulei încins, la foc mijlociu, 5-7 minute, pe fiecare parte; se sărează şi se piperează.

Se aşază bucăţile prăj ite pe un platou şi se păstrează la cald (în cuptor cu uşa deschisă).

Se stoarce sucul de la o portocală şi se toarnă peste uleiul în care s-a prăjit ficatul. Cealaltă portocală se curăţă de coajă, se taie rondele, se fierb 2-3 minute în sosul cu suc de portocală, apoi se aşază, pe fiecare felie de ficat prăjit, câte o rondea de portocală, se toarnă sosul deasupra şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.