Retete pentru masa de Pasti: Tocănită de ied

Printeaza

Tocănită de ied din: carne de miel, morcovi, ceapa, ciuperci, suc de rosii, ardei gras, pasta de ardei, patrunjel, boia, ulei si sare.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Tocanita_de_ied

  • 600 g carne de ied
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 200 g ciupercute
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura cu pasta de ardei
  • patrunjel
  • boia dulce sau iute
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie carnea în bucăţi potrivite şi pune-le la fiert cinci minute în apă clocotită. Scurge-le şi dă-le printr-un jet de apă rece. Incinge 2-3 linguri cu ulei şi căleşte ceapa şi ardeiul tăiate mărunt. Adaugă carnea, pasta de ardei, ciupercuţele feliate, morcovii, sare, un praf de boia.

Amestecă uşor, cât aromele şi legumele să cuprindă bucăţile de carne, şi toarnă apă sau supă de legume cât să acopere totul. Lasă să fiarbă încet, amestecând cu grijă să nu sfărâmi legumele.

Când toate s-au pătruns, adaugă sucul de roşii şi lasă să dea în câteva clocote. Aromatizează cu pătrunjel verde şi închide focul.

Tocănită de ied

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Tocanita_de_ied

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.