Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

Printeaza

Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor din: pulpa de miel dezosata, sare grunjoasa, piper negru, cimbru, rozmarin, salvie, usturoi, ulei de rahide si unt.

Ingrediente:Retete_pentru_Pasti_Pulpa_de_miel_cu_verdeturi_la_cuptor

  • 2,2 kg pulpa de miel dezosata
  • sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
  • 4 crengute de cimbru proaspat
  • 4 crengute de rozmarin proaspat
  • 4 crengute de salvie proaspata
  • 1 catel de usturoi taiat marunt
  • 2 linguri de ulei de arahide sau ulei de canola
  • 2 linguri de unt

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 190°C.  Intinde carnea de miel pe o suprafaţă plană şi presară deasupra sare grunjoasă şi piper.

Adaugă jumătate din verdeţuri şi tot usturoiul. Rulează carnea şi leag-o cu sfoară alimentară la 2-3 cm distanţă.

Incălzeşte uleiul într-o tigaie, la temperatură medie. Condimentează ruloul de miel cu sare grunjoasă şi cu piper, apoi pune-l în tigaie şi ţine-l pînă se coace uniform. Apoi bagă tigaia în cuptor.

Coace mielul la cuptor, timp de 45 de minute. Adaugă untul şi restul de verdeţuri, apoi maiţine-l vreo 15 minute, stropindu-l din cînd în cînd cu sos. (Cînd e gata, temperatura din centrul ruloului trebuie să fie de cel puţin 55 de grade).

Scoate carnea din cuptor, acoper-o cu o folie şi las-o să se răcească 10 minute.

Taie rulourile în felii, presară pe ele sare de mare grunjoasă şi serveşte-le.

Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

Retete_pentru_Pasti_Pulpa_de_miel_cu_verdeturi_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.