Retete pentru masa de Pasti: Drob delicios de miel

Printeaza

O reteta gustoasa de drob delicios de miel din: prapur de miel, ceapa uscata, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar, oua, unt, sare si piper.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Drob_delicios_de_miel

  • 1 prapur de miel spălat şi curăţat
  • 1 kg de organe de miel
  • 1 ceapă uscată
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 legătură mare de pătrunjel
  • 1 legătură mare de mărar
  • 3 ouă
  • 1/2 de pachet de unt
  • sare şi piper negru măcinat, după gust

 

Mod de preparare:

Fierbeţi măruntaiele în apă sărată timp de 30 minute, apoi scoateţi-le şi răciţi-le puţin. Tocaţi măruntaiele şi sotaţi-le împreună cu ceapa uscată, ceapa ver­de şi usturoiul verde.

Daţi totul prin maşina de tocat cu găuri mari, apoi amestecaţi cu ouăle, verdeaţa tocată şi condimentele. Um­pleţi prapurul cu acest amestec şi formaţi o turtă rotundă.

Ungeţi o tavă cu unt şi aşezaţi prapurul deasupra. Ungeţi-1 cu ou bătut şi coaceţi în cuptorul preîncăl- zit, la foc mediu, timp de 40 de mi­nute.

Dupa ce se raceste drobul, îl puteţi tăia felii subţiri şi aranja pe un platou. Drobul de miel se serveşte cu un vin roşu, sec. Ca şi la stufat, sortimentul ar trebui să fie mai puţin corpolent.

Drob delicios de miel

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Drob_delicios_de_miel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.