Retete pentru Masa de Craciun: Piftie de porc si Friptura de porc

Printeaza

Retete pentru Masa de Craciun:

Piftie_de_porc_si_pasare_cu_legume_12

Reteta zilei: Piftie de porc si pasare cu legume

Piftie de porc si pasare cu legume din: picioare de porc, pulpe de pui, ceapa, morcov, telina, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi si hrean.   Ingrediente: 2 picioare de porc 5-8 pulpe de pui mari 2 cepe 1 morcov mare 1 bucata de telina 2 frunze de dafin 5-10 boabe piper 2 […]

Friptura de porc cu garnitura

Friptura de porc in sos

Friptura de porc in sos din: pulpa de porc, rosii, usturoi, ceapa, concentrat de pui, ciuperci, vin, unt, patrujel, sare, piper. Ingrediente: 4 felii pulpă de porc 5-6 roşii foarte bine coapte 2 căţei usturoi o ceapă un cub concentrat pui 3-4 linguri ciuperci din conservă 150 ml vin alb 50 g unt pătrunjel sare […]

Cum se prepara Piftie de porc si pasare cu legume:

Ingrediente:

  • 2 picioare de porc
  • 5-8 pulpe de pui mari
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 bucata de telina
  • 2 frunze de dafin
  • 5-10 boabe piper
  • 2 lingurițe de sare
  • 4-5 catei de usturoi
  • Hrean sau mustar pentru servire

 

Mod de preparare:

Intr-o oala mare adaugați picioarele de porc si pulpele de pui. Se adaugă apa suficienta pentru a acoperi carnea. Fierbeti la foc mare, acoperit. Aruncati prima apa pentru a scapa de impuritati. Umpleti din nou oala cu apa, astfel incat carnea sa fie acoperita. Fierbeti la foc mic timp de 5 ore.

Adaugati apoi morcovul, ceapa, telina si frunzele de dafin. Asezonati cu boabe de piper si sare. Mai fierbeti 1 ora. Scoateți carnea și morcovul si lasati sa se raceasca. Aruncati picioarele de porc, ceapa, telina și frunzele de dafin. Folosiți o sita pentru a strecura zeama. Curatati si pisati usturoiul si adaugati in zeama. Mai adaugati sare dupa gust.

Maruntiti carnea si taiati morcovii felii. In boluri mici puneti morcovi pe partea de jos adaugati carne, mai adaugati morcovi si turnati zeama. Dati la frigider cel putin 3 ore. Serviti cu hrean sau mustar.

Cum se prepara Friptura de porc in sos:

Ingrediente:

  • 4 felii pulpă de porc
  • 5-6 roşii foarte bine coapte
  • 2 căţei usturoi
  • o ceapă
  • un cub concentrat pui
  • 3-4 linguri ciuperci din conservă
  • 150 ml vin alb
  • 50 g unt
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se rumeneşte carnea în unt topit şi apoi se scoate. Se pun la călit ceapa şi usturoiul. Se adaugă carnea, ciupercile spălate şi scurse, vinul, cubul de concentrat, roşiile curăţate si tăiate cuburi, sare si piper.

Se lasă 40 de minute la fiert Si se aduce la masă cu pătrun­jel si piure de cartofi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.