Pui cu sos de ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ulei de arahide, faina, smantana, patrunjel, ceapa verde, usturoi, boia dulce, sare, piper.
Ingrediente:
doua piepturi de pui mai mari
300 g ciuperci
100 ml ulei de arahide
o lingura cu faina
200 ml smantana
o legatura de patrunjel
o legatura de ceapa verde
doi catei de usturoi
o lingurita cu boia dulce
sare
piper
Mod de preparare:
Ceapa verde se curăţă, se spală şi partea albă se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie felii subţiri.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun ciupercile şi se prăjesc până devin aurii, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul tocat şi se mai ţin două minute pe foc.
Intr-un bol se amestecă smântână cu făina şi puţină apă, sare şi piper. Se toarnă peste ciupercile prăjite, se amestecă şi se pun din nou pe foc.
Se ţin până începe să se îngroaşe sosul, eventual adăugând puţină apă dacă este prea gros.
Piepturile de pui se spală, se dezosează, se ung cu ulei şi se presară cu boia, sare şi piper.
Se frig pe grătarul încins sau se pun într-o tavă la cuptor cu puţină apă şi se lasă până ce pielea devine aurie şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Se serveste totul fierbinte, presarand cu frunzele verzi de la ceapa si patrunjel tocate marunt.
Aripioare de pui cu sos de soia si miere din: aripioare de pui, usturoi, ceapa verde, soia, miere, otet de orez, ghimbir, ulei de susan, piper cayenne, seminte de susan, patrunjel. Ingrediente: 6 aripioare de pui 1 capatana de usturoi 1 legatura ceapa verde 60 ml sos de soia 2 linguri miere 2 linguri otet […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.