Retete pentru gratar: Pui cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute

Printeaza

Pui cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute din: pui, ulei de masline, coriandru, sumac, seminte de chimion, seminte de fenicul, fulgi de ardei iute, usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, melasa de rodie, iaurt, sofran, caise, lamai murate.

Ingrediente:Retete_pentru_gratar_Pui_cu_caise_coriandru_si_fulgi_de_ardei_iute

  • 2 pui mici
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 legatura mica de coriandru
  • 2 linguri de sumac
  • cate 1 lingurita de seminte de chimion si de fenicul
  • 2 linguri fulgi de ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai
  • 4 linguri melasa de rodie
  • 250 g de iaurt amestecat cu 1-2 varfuri de sofran, pentru servit
  • 12 caise, taiate in jumatati, samburii indepartati
  • 2 lamaie murate, cu semintele indepartate, tocate fin

 

 

Mod de preparare:

Taie puii de-a lungul spinării.

Pune uleiul de măsline, coriandrul, sumacul, seminţele de chimion şi de fenicul, ardeiul iute, usturoiuj, coaja rasă şi zeama de lămâie, melasa de rodie şi nişte piper negru măcinat într-un robot de bucătărie sau blender şi mixează, împarte pasta obţinută în două pungi alimentare, pune în fiecare câte un pui, apoi scoate aerul din pungi şi sigilează-le, înainte de a le agita bine pentru ca sosul să acopere carnea.

Marinează puiul 24-48 de ore în frigider, întorcând şi agitând pungile din când în când.

Dă drumul la grătarul cu cărbuni şi lasă i flăcările să se domolească sau încinge cuptorul la 220°C.

Scoate cei doi pui şi asezonează-i bine cu sare.

Pune-i pe grătar sau dă-i la cuptor, ţinându-i 25-30 de minute pe fiecare parte, pentru a se pătrunde bine şi a se rumeni.

Transferă-i pe un platou, acoperă-i cu folie de aluminiu.

Dacă ai folosit cuptorul, nu grătarul, păstrează zeama din tăvi caldă, pentru servit.

Pune caisele într-o tavă. Amestecă lămâile cu mierea, apa de portocal, oţetul, sare şi piper.

Toarnă sosul peste caise şi dă-le la cuptor sau pune-le pe grătar timp de 20 de minute, până se înmoaie.

Serveşte puiul cu zeama lăsată în timpul preparării, alături de caise şi de iaurtul cu şofran.

Pui cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute

Retete_pentru_gratar_Pui_cu_caise_coriandru_si_fulgi_de_ardei_iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.