Retete pentru gratar: Piept de pui pe pat de fasole verde cu sos de rosii

Printeaza

Piept de pui pe pat de fasole verde cu sos de rosii din: piept de pui, zeama de lamaie, coaja de lamaie, oregano, fasole verde, ceapa, usturoi, rosii, fulgi chili, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Retete_pentru_gratar_Piept_de_pui_pe_pat_de_fasole_verde_cu_sos_de_rosii

  • 2-3 bucati piept de pui
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura de oregano
  • 1 kg de fasole verde
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 400 gr de rosii zdrobite
  • un varf de cutit de fulgi chili
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Marinati pieptul de pui cu oregano, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Rupeti bucati fasolea verde. Gatiti ceapa si usturoiul pana se inmoaie, aproximativ 2 minute, apoi adaugati rosiile zdrobite. Fierbeti la foc mic timp de 5 minute.

Adaugati fasolea verde si acoperiti cu apa. Se amesteca bine, se aduce la fierbere si se reduce focul la mic. Fierbeti fasolea aproximatv 20 de minute, asezonati cu sare si piper dupa gust, apoi adaugati chili.

Incalziti gratarul si puneti pipetul de pui marinat. Gatiti cate 2 minute pe fiecare parte, apoi dati la cuptor la 180C pentru 10-12 minute. Lasati sa se odihneasca timp de 5 minute. Serviti felii de pui pe pat de fasole si sos.

 

Piept de pui pe pat de fasole verde cu sos de rosii

 

Retete_pentru_gratar_Piept_de_pui_pe_pat_de_fasole_verde_cu_sos_de_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.