Retete pentru gratar: Muschiulet cu rozmarin

Printeaza

Muschiulet cu rozmarin din: muschiulet de vita, rozmarin verde, cartofi, ulei, sare, piper, vin rosu demisec, foi de dafin, boabe de piper, cimbru.

Ingrediente:Retete_pentru_gratar_Muschiulet_cu_rozmarin

  • 800 g muschiulet de vita
  • 4-5 ramurele de rozmarin verde

pentru garnitura:

  • 1 kg cartofi noi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

pentru sosul marinat:

  • 400 ml vin rosu demisec
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita boabe de piper negru zdrobite
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare amesteci vinul, usturoiul zdrobit, ceapa taiata rondele, foile de dafin, piperul zdrobit, cimbru si sare, dupa gust. Adaugi carnea portionata si lasi doua ore vasul acoperit la frigider.

Scoti carnea din sosul marinat, infingi cate o tepusa de frigaruie in fiecare bucata de carne si le frigi pe gratarul bine incins. Le stropesti din cand in cand cu sos marinat si le rumenesti pe toate partile.

Cand sunt gata rumenite, infingi cate o ramra de rozmarin in fiecare bucata de carne, le asezi pe un platou cald si le servesti cu cartofii preparati la cuptor.

Muschiulet cu rozmarin

Retete_pentru_gratar_Muschiulet_cu_rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.