Retete pentru gratar: Muşchi de vită cu sos de afine şi cartofi copţi
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de vita cu sos de afine si cartofi copti din: afine, muschi de vita, unt, faina, lapte, cimbru verde, cartofi, sare si piper.
- 150 g afine
- 700 g muschi de vita
- 50 g unt
- 2 linguri faina
- 500 ml lapte
- 2-3 fire cimbru verde
- 600 g cartofi mici
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi muşchiul de vită în 4 bucăţi, spăaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele.
Presăraţi carnea cu piper proaspăt măcinat, puneţi-o pe o farfurie, acoperiţi-o cu folie de plastic şi puneţi-o pentru 15 minute la frigider.
Intre timp, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina şi, după ce începe să se rumenească uşor, adăugaţi laptele, puţin câte puţin.
Amestecaţi încontinuu, până când sosul începe să se îngroaşe, după care puneţi afinele zdrobite şi pasate printr-o sită.
Omogenizaţi bine sosul şi mai lăsaţi-l să fiarbă 1 -2 minute la foc mic. Frigeţi muşchiul de vită pe un grătar bine încins, la foc mare.
Intoarceţi-l astfel încât să se rumenească frumos pe toate părţile.
Serviţi muşchiul de vită fierbinte, stropit cu sosul de afine şi cu garnitură de cartofi copţi.
Muşchi de vită cu sos de afine şi cartofi copţi
Pofta buna!