Retete pentru gratar: Friptura de vita picanta
PrinteazaFriptura picanta din: muschi de vita, ulei, piper rosi, fulgi de ardei rosu, cimbru, chimen, oregano, usturoi, sare.
- 500 g muschi de vita
- 200 ml ulei
- 1/2 lingurita piper rosu macinat grosier
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1/2 lingurita cimbru macinat
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita oregano maruntit
- 2-3 catei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea şi o usuci pe şerveţele de bucătărie. Pui într-un castron uleiul şi condimentele, usturoiul zdrobit, însă fără sare, deoarece va întări carnea.
Aşezi carnea în castronul cu marinata. Laşi la marinat 2-3 ore, la frigider.
Pui carnea pe gratar si o lasi 67 minute, pe fiecare parte. In momentul servirii sarezi friptura si decorezi platoul cu frunze de salata si cu rosii.
Friptura de vita picanta
Pofta buna!