Retete pentru gratar: Frigărui de pui cu ciuperci
PrinteazaFrigărui gustoase de pui cu ciuperci din: piept de pui, ficatei de pui, marar, ceapa, ciuperci, oua, sare si busuioc.
- 500 g piept de pui
- 500 g ficatei de pui
- marar verde
- ceapa verde
- 300 g ciuperci
- 3-4 oua
- sare
- busuioc
Mod de preparare:
Tai fileurile în cuburi potrivite şi le pui într-un castron. Macini piper deasupra, torni zeama de lămâie şi sosul de soia şi laşi la rece, acoperit o oră. După ce a stat la marinat, scurgi peştele şi înşiri bucăţile pe beţe de frigărui (ţinute în prealabil în apă) şi felii de praz.
Pui frigăruile pe un grătar încins, uns cu puţin ulei. Laşi 2-3 minute pe fiecare parte şi întorci cu grijă. Dacă se lipeşte de grătar carnea, dezlipeşti cu o paletă. Pentru garnitură, feliezi legufnele cât mai subţiri şi le stropeşti cu suc de lămâie, proaspăt stors. Pui garnitura pe un platou şi aşezi deasupra frigăruile fierbinţi. Serveşti frigăruile imediat.
Frigărui gustoase de pui cu ciuperci
Pofta buna!