Retete pentru gratar: Frigarui de porc cu sos aromat
PrinteazaFrigarui de porc cu sos aromat din: otet de mere, zahar, ketchup, melasa, usturoi, ardei iute, ghimbir, sare, muschi de porc, sare
- 3/4 cana de oțet de mere
- 1/4 cana de zahar
- ¼ ceasca ketchup
- 3 linguri de melasa
- 2 linguri usturoi tocat
- 1 lingura ardei iute tocat
- 1 lingura de ghimbir proaspat tocat
- 1 lingurita de sare
Ingrediente frigarui:
- 1 muschiulet de porc , taiat cuburi
- 1/4 lingurita de sare
Mod de preparare:
Pentru a prepara sosul: se amesteca impreuna toate ingredientele intr-o cratita mare si fierbeti, neacoperit , amestecand ocazional , pana se ingroasa si se reduce la aproximativ 1 ceasca, aproximativ 15-20 de minute. Se transfera intr- un bol mediu si se raceste complet.
Pentru pregatirea frigaruilor, infigeti bucatile de carne pe bête, presarati cu sare si ungeti pe ambele parți cu sos. Dati la rece pentru cel puțin 1 ora. Preincalziti gratarul timp de 10 minute .
Ungeti cu ulei si adaugati frigaruile. Gatiti 3-4 minute pe fiecare parte. Serviti cu sos.
Frigarui de porc cu sos aromat
Pofta buna!
Cele mai bune frigarui, astea sunt 😉