Retete pentru gratar: Frigarui cu legume
PrinteazaO reteta de frigarui cu legume din: ceafa de porc, ardei gras, ceapa, cimbru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper.
- 600 g ceafa de porc
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa mare
- 1 lingurita cimbru uscat maruntit
- 50 ml ulei
- 1 lingurita rasa pudra de usturoi
- sare
- piper
- 8 bete frigarui
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, scurgeţi-o de apă şi ştergeti-o. Tăiati-o în bucăţele de aproximativ 3cm.
Puneţi bucăţile într-un castron şi turnaţi peste ele uleiul şi presărati-le cu cimbru, pudra de usturoi, sare şi piper. Amestecaţi-le bine.
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în sferturi. Curăţaţi ardeii de cotoare şi seminţe, apoi tăiaţi-i în felii egale, ca mărime, cu ceapa şi carnea. Puneţi alternativ, pe beţele de frigărui, bucăţele de carne, ardei şi ceapă.
Puneţi frigăruile astfel pregătite pe grătarul încins şi frigeti-le până ce carnea este bine pătrunsă şi se rumeneşte frumos pe toate părţile. Serviţi frigăruile fierbinţi, câte 2 la o porţie.
Frigarui cu legume
Pofta buna!