Retete pentru gratar: Frigărui asortate

Printeaza

 Frigărui asortate din: bacon, mere, cartofi, unt, otet balsamic, usturoi, mustar, smantana, ulei si sare.

Ingrediente:Retete_pentru_gratar__Frigarui_asortate

  • 300 g bacon
  • 3 mere
  • 4 cartofi
  • 1 lingurita cu unt
  • 1 lingura cu otet balsamic
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura cu mustar
  • 1 lingura cu smantana
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală cartofii (nu-i curăţa de coajă) şi pune-i pe foc în apă cu sare pentru zece minute, cât să fiarbă pe jumătate, scurge-i şi lasă-i la răcit în apă rece.

Taie baconul în felii mai groase şi merele la fel. După ce s-au răcit, taie şi cartofii în felii. Pune untul la încins şi adaugă oţetul.

Montează pe beţe de frigăruie felii de măr,bacon, cartof alternându-le, apoi unge-le cu puţin sos.

Incinge grătarul şi frige-le pe ambele părţi, între timp, pregăteşte sosul: curăţă şi pisează mărunt usturoiul, freacă-l cu două linguri cu ulei, adaugă muştarul, smântână şi potriveşte de sare.

Aranjează frigăruile într-un un vas de lut şi serveşte-le cu sos de usturoi.

Frigărui asortate

Retete_pentru_gratar__Frigarui_asortate

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bune frigaruile asortate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.