Retete pentru gratar: Frigărui asortate
PrinteazaFrigărui asortate din: bacon, mere, cartofi, unt, otet balsamic, usturoi, mustar, smantana, ulei si sare.
- 300 g bacon
- 3 mere
- 4 cartofi
- 1 lingurita cu unt
- 1 lingura cu otet balsamic
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura cu mustar
- 1 lingura cu smantana
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală cartofii (nu-i curăţa de coajă) şi pune-i pe foc în apă cu sare pentru zece minute, cât să fiarbă pe jumătate, scurge-i şi lasă-i la răcit în apă rece.
Taie baconul în felii mai groase şi merele la fel. După ce s-au răcit, taie şi cartofii în felii. Pune untul la încins şi adaugă oţetul.
Montează pe beţe de frigăruie felii de măr,bacon, cartof alternându-le, apoi unge-le cu puţin sos.
Incinge grătarul şi frige-le pe ambele părţi, între timp, pregăteşte sosul: curăţă şi pisează mărunt usturoiul, freacă-l cu două linguri cu ulei, adaugă muştarul, smântână şi potriveşte de sare.
Aranjează frigăruile într-un un vas de lut şi serveşte-le cu sos de usturoi.
Frigărui asortate
Pofta buna!
Foarte bune frigaruile asortate