Retete pentru gratar: Cotlete de miel cu fistic si marar

Printeaza

Cotlete de miel cu fistic si marar din: cotlete de miel, ulei de masline, fulgi de ardei iute, fistic, ulei de masline, frunze de patrunjel, marar.

Ingrediente:Retete_pentru_gratar_Cotlete_de_miel_cu_fistic_si_marar

  • 4 cotlete de miel sau berbecu
  • 2 ingurite ulei de masline
  • 1/2 lingurita fulgi de ardie iute
  • 25 g de fistic
  • 1 1/2 lingura ulei de masline
  • 1 mana de frunze de patrunjel, rupte
  • 2 fire de marar, rupte

 

Mod de preparare:

Prepara un dressing, pune fisticul într-o tigaie la foc mic spre mediu şi prăjeşte-l până devine auriu. Toacă-l mare, apoi pune-l într-un bol alături de uleiul de măsline şi de ierburi. Asezonează cu puţină sare şi lasă dressingul deoparte.

Freacă bucăţile de carne cu ulei. Zdrobeşte fulgii de ardei iute, împreună cu puţină sare, până obţii o pudră grosieră, apoi presar-o peste miel.

Incinge grătarul sau o tigaie-grill la temperatură înaltă şi găteşte cotletele câte 2 minute pe fiecare parte, dacă vrei să fie mediu făcute, sau mai mult, dacă preferi carnea bine făcută.

Transferă-le pe un platou şi, cu ajutorul unei linguri, acoperă-le cu dressingul de fistic şi ierburi.

Cotlete de miel cu fistic si marar

Retete_pentru_gratar_Cotlete_de_miel_cu_fistic_si_marar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.