Retete pentru gratar: Burgeri de curcan
PrinteazaBurgeri de curcan din: carne tocata de curcan, paine, ulei de masline, patrunjel, ceapa, ou, boia de ardei afumat, chimen, praf de usturoi, piper cayenne, sare, piper, sos de mere, ulei vegetal, chifle, maioneza, busuioc, coaja de lamaie, salata, rosii.
Ingrediente burgeri de curcan:
- 1 kg carne tocata de curcan
- 1 felie de paine
- 1 1/2 linguri de ulei de masline
- 1/4 ceasca patrunjel proaspat, tocat
- 2 linguri de ceapa, tocata
- 1 ou
- 1 1/2 lingurita boia de ardei afumat
- 3/4 lingurita de chimen
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 1/2 linguri de sos de mere
- Ulei vegetal, pentru prajit (optional)
- 10 chifle
Ingrediente sos de maioneza cu ierburi aromate:
- 1/2 cana maioneza
- 2 linguri de busuioc proaspat, tocat
- 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
- 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
- 1 1/2 lingurita coaja de lamaie
Topping-uri optionale:
- salata verde
- felii de rosii proaspete
Mod de preparare:
Taiati coaja de la felia de paine. Se toarna ulei de masline pe o farfurie. Se inmoaie miezul de paine in ulei de masline si se lasa pana este absorbit in totalitate.
Intr-un bol puneti carnea de curcan, adaugati miezul de paine imbibat in ulei rupt bucatele, adaugati patrunjelul, ceapa, oul, boiaua, chimenul, praful de usturoi, piperul cayenne, sarea, piperul si sosul de mere.
Se amesteca ingredientele pana la omogenizare. Faceti burgeri mici si pastrati deoparte. Incalziti gratarul, si puneti burgerii sau, optional, incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti burgerii.
La final puneti pe gratar si chiflele feliate in jumatatati pentru se rumeni usor. Preparati sosul de maioneza cu ierburi aromate prin amestecarea tuturor ingredientelor intr-un bol. Serviti burgerii de curcan cu topping-uri optionale si sos de maioneza cu ierburi aromate.
Burgeri de curcan
Pofta buna!