Retete pentru Gratar (2016)

Printeaza

Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum sunt: salata verde, ceapa verde, usturoiul verde.

De asemenea, se mai poate consuma împreună cu legume cu indice glicemic scăzut (roşii, dovlecei, vinete, ardei, varză). În niciun caz nu se recomandă asocierea cărnii cu legume de tipul cartofilor şi, de regulă, nici cu morcovi, mazăre sau cu porumb fiert.

Legumele care pot fi combinate cu carnea se pot consuma, la rândul lor, crude (sub formă de salate) sau, de ce nu, pot fi coapte pe grătar sau gratinate.

Nu asociaţi proteinele cu făinoasele şi cu dulciurile, deoarece acest obicei îngreunează digestia .

Retete pentru Gratar:

Frigarui_de_porc_in_sos_de_soia_06

Reteta zilei: Frigarui de porc in sos de soia

Frigarui de porc in sos de soia din: carne de porc, sos de soia, usturoi, ceapa, lamai, sprite, piper, zahar brun, ketchup. Poate te intereseaza si: Frigărui de porc picante Frigarui din carne de porc, vita si pui Frigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc     Ingrediente: 2 kg carne de […]

Muschi_de_vita_la_gratar_cu_ardei_copt_07

Reteta zilei: Muschi de vita la gratar cu ardei copt

Muschi de vita la gratar cu ardei copt din: praz, unt, supa de pui, dafin, cimbru, muschi de vita, ulei de masline, ardei gras, otet de vin rosu, mustar dijon. Poate te intereseaza si: Friptura de vita la gratar cu sos aromat Friptura de vita la gratar Muschi de vita la gratar cu legume si […]

Frigarui_de_porc_cu_sos_de_iaurt_04

Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos de iaurt

Frigarui de porc cu sos de iaurt din: iaurt, suc de lamaie, usturoi, chimen, coriandru, cotlete de porc, ardei gras, ceapa, zucchini, ulei, orez. Poate te intereseaza si: Frigarui de porc cu dovlecel si ardei gras Frigarui de porc cu sos vietnamez de peste Frigarui de porc cu ceapa verde si sos de peste   […]

Retete pentru Gratar:

Cum_se_prepara_Scrumbii_la_gratar

Cum se prepara Scrumbii la gratar (VIDEO)

Scrumbii la gratar: Cum se prepara Scrumbii la gratar:

Cârnaciori_cu_sos_picant_preparati_pe_gratar

Cârnăciori cu sos picant preparaţi pe grătar

Cârnăciori cu sos picant preparaţi pe grătar din: carnaciori, ulei de masline, ceapa, usturoi, chili, rosii decojite, bulion, sos worcester, tabasco, zahar brun, otet de vin rosu. Ingrediente: 8 carnaciori 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 praf chili macinat 150 g rosii decojite din conserva 2 lingurite bulion 1 […]

Friptura_marinata_de_miel_la_gratar

Friptura marinata de miel la gratar

Friptura marinata de miel la gratar din: pulpa de miel, patrunjel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, scortisoara, chimen. Ingrediente: 1,5 0 2 kg pulpa de miel, desfacuta intr-o bucata plata patrunjel proaspat, tocat pentru presarat pentru marinata: 3 catei de usturoi, zdrobit 4 linguri rozmarin, tocat 4 linguri ulei de masline […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.