Coaste de porc la gratar cu sos iute din: sare, praf de chili, zahar brun, boia de ardei, praf de usturoi, praf de mustar, piper, coaste de porc, ketchup, apa,…
Retete pentru Gratar (2015)
PrinteazaCarnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum sunt: salata verde, ceapa verde, usturoiul verde.
De asemenea, se mai poate consuma împreună cu legume cu indice glicemic scăzut (roşii, dovlecei, vinete, ardei, varză). În niciun caz nu se recomandă asocierea cărnii cu legume de tipul cartofilor şi, de regulă, nici cu morcovi, mazăre sau cu porumb fiert.
Legumele care pot fi combinate cu carnea se pot consuma, la rândul lor, crude (sub formă de salate) sau, de ce nu, pot fi coapte pe grătar sau gratinate.
Nu asociaţi proteinele cu făinoasele şi cu dulciurile, deoarece acest obicei îngreunează digestia .
Retete pentru Gratar:
Reteta zilei: File de somon la gratar cu salata si sos de usturoi
File de somon la gratar cu salata si sos de usturoi din: rozmarin, sare, piper, usturoi, ulei de masline, lamaie, file de somon, salata verde, parmezan, rosii cherry, fasole verde.…
Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu sos aromat
Friptura de vita la gratar cu sos aromat din: patrunjel, oregano, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, otet de vin rosu, fulgi de chili, sare, vita. Poate te…
Retete pentru gratar: Curcan cu sos
Curcan cu sos de mac din: piept de curcan, lapte, usturoi, ulei de masline, ardei iute, salata verde, morcov, ceapa, faina, mustar, seminte de mac, seminte de in, sare, piper, lamaie,…
Retete pentru gratar: Muschiulet cu rozmarin
Muschiulet cu rozmarin din: muschiulet de vita, rozmarin verde, cartofi, ulei, sare, piper, vin rosu demisec, foi de dafin, boabe de piper, cimbru. Ingrediente: 800 g muschiulet de vita 4-5 ramurele…
Pofta buna!