Retete Pasca (2015)

Printeaza

Retete Pasca. Pasca este o prăjitură tradițională românească, consumată în mod tradițional în timpul sărbătorilor de Paște, dar nu numai. Este o prăjitură bogată, de obicei făcută dintr-un aluat dospit, cu umplutură dulce și arome de vanilie sau lămâie.

Aluat:

Aluatul de pasca este asemănător cu cel al cozonacului sau al checului, fiind făcut cu făină, drojdie, lapte, ouă, unt, zahăr și sare. Acest aluat este lăsat să dospească pentru a deveni pufos.

Umplutură:

Umplutura de pasca poate varia, dar de obicei conține brânză de vaci, ouă, zahăr, smântână, stafide și arome precum vanilie sau lămâie. Aceasta este bătută până devine o pastă omogenă și apoi este turnată peste aluat.

Coacere:

Pasca este coaptă în cuptor până devine auriu-maronie și umplutura este fermă. Timpul de coacere poate varia în funcție de dimensiunea și grosimea prăjiturii.

Decorare:

Pasca este adesea decorată cu crucițe din aluat sau cu stafide pentru a simboliza învierea lui Isus Cristos, așa cum este obișnuit în tradiția ortodoxă.

Consum:

Pasca este tradițională pentru masa de Paște și este adesea servită alături de ouă roșii și alte produse de patiserie. Este o prăjitură dulce și delicioasă, perfectă pentru a sărbători această perioadă specială a anului.

Pasca este un desert iubit în întreaga Românie și este pregătită în multe case în timpul sărbătorilor pascale, fiind o parte importantă a tradiției culinare românești.

Retete Pasca:

Pasca_fara_blat

Pasca cu branza proaspata de vaci

 

Pasca cu branza proaspata de vaci din: faina, zahar, lapte, oua, galbenus de ou, unt, drojdie, stafide, rom , esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, pesmet, branza de vaci,…

Read more »

Pasca cu ciocolata si migdale

 

Pasca cu ciocolata si migdale din: faina, zahar, unt, ulei, lapte, oua, albus, esenta de rom, esenta de vanilie, drojdie, sare, cacao, ciocolata neagra, migdale, smantana. Ingrediente: 1 kg faina…

Read more »

Pasca cu orez si aroma de vanilie

 

Pasca cu orez din: faina, oua, galbenusuri, lapte, smantana, drojdie, unt, ulei, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, orez, stafide, esenta de rom. Ingrediente: 1 kg faina 4…

Read more »

Pasca din aluat fraged cu mascarpone

 

Pasca din aluat fraged cu mascarpone din: faina, unt, margarina, galbenusuri, zahar pudra, sare, branza dulce, mascarpon, oua, stafide, esenta de rom, zahar, gris, migdale. Ingrediente aluat: 250 g faina…

Read more »

Pasca fara blat

 

Pasca fara blat din: branza dulce, smantana, oua, zahar, lapte praf, faina, stafide, unt topit, zahar vanilinat, lamaie, unt, hartie de copt. Ingrediente: 750 g branza dulce 500 g smantana…

Read more »

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.