Retete tv Paprika #8

Printeaza

Retete tv Paprika:

Retete_8

Ficat de pui Crostini

Ingrediente:

  • 150 g ficăței de pui, curățați de orice urmă de grăsime
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 linguri vin Marsala, Porto sau brandy
  • 1 cățel de usturoi pisat sau tăiat felii subțiri
  • 1 lingură salvie tocată sau cimbru sau puțin rozmarin
  • 75 g unt (pentru o consistență mai bogată și cremoasă, adăugați încă 75 g de unt)

 

Mod de preparare:

Prăjiți ficățeii în ulei de măsline la foc slab sau mediu. În timp ce gătiți ficățeii, turnați alcoolul într-un bol mic. După ce ați prăjit ficățeii, turnați conținutul într-un blender și amestecați până ce obțineți un puree fin. Încingeți din nou tigaia — NU o spălați imediat după! Adăugați alcoolul, usturoiul si ierburile mărunțite. AVEȚI MARE GRIJĂ — DACĂ TIGAIA ESTE FOARTE ÎNCINSĂ, VA LUA FOC ceea ce e bine, dar aveți grijă să păstrați distanța, doar pentru aprox. 10 secunde.

Tineți sticla de alcool departe de tigaie. Apoi turnați brandy-ul flambat în blender si turnați continutul din tigaie peste ficăței. Amestecați din nou și lăsați să se răceasca înainte de a adăuga untul — altfel untul se va topi și așa veți fi nevoiți să repetați întregul proces. Asezonați după gust. Așezați pe o felie de Crostini, bruschetii sau toast.

Ficăței de pasăre cu tăiței și hașma

Ingrediente:

  • Hașme
  • Vin de Porto
  • Salvie
  • Spaghete
  • Ficăței de pasăre
  • Oțet din Sherry
  • Usturoi
  • Unt

 

Mod de preparare:

Puneți puțin ulei într-o tigaie. Tăiați hașmele și adaugati-le în tigaie. Tăiați ficățeii de pui și adăugați-i în tigaie împreună cu puțin usturoi. Într-o altă tigaie puneți puțin unt, usturoi, sare și piper împreună hașmele și puțină miere. Adăugați în tigaie puțin oțet din Sherry și puțin vin de Porto împreună cu ficățeii de pasăre. Puneți frunzele de salvie într-o tigaie cu apă și lăsați-le să fiarbă. Adăugați ficățeii. Scurgeți lichidiul din ficăței și frunzele de salvie.

Pisați hașmele împreună cu mierea, strecurați și păstrați piureul obținut. Fierbeți și apoi scurgeți pastele. Asezonați ficatul. Frigeți ficatul cu oțet din Sherry și vin de Porto. Puneți pastele într-un bol și adăugați ficatul de pasăre. Notă:Adăugați oțetul si vinul Porto în cantități egaleMod de servire:Presărați puțin sos de hașme pe farfurie. Adăugați hașmele. În mijlocul farfurie puneți pastele și ficățeii.

File de cod negru cu piure de valeriană, legume sote și capuccino de busuioc

Ingrediente:

  • 150 g file de cod negru
  • 150 g valeriană
  • Frunze mici de spanac
  • Rucola
  • Fenicul
  • Țuchinii
  • Roșii cherry
  • Civas
  • Busuioc
  • Lapte
  • Șofran
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline
  • Sfeclă roșie

Mod de preparare:

Fileul se porționează și se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline și se lasă la marinat. Valeriana, rucola și spanacul se blendează cu sare, piper și ulei de măsline până ajung la consistența piureului. Sfecla se „blanchează” și se sotează în ulei de măsline. Feniculul se taie rondele și se sotează împreună cu roșiile cherry. Civasul se toacă mărunt.

Peștele se trage în tigaie până se obține o crustă crocantă și maronie. Busuiocul se mixează împreună cu laptele și apoi se strecoară. Se mixează apoi în continuare până ce acesta devine o spumă de capuccino.Ingredientele se montează pe farfurie, începând cu piureul de valeriană, apoi legumele sote, alternând una peste alta deasupra piureului.

Se finalizează cu peștele, civasul tocat, capuccino de busuioc și pistilele de șofran.Descriere:Este o rețetă din bucătăria mediteraneană în care sunt folosite produse proaspete.

File de crap cu sos de hrean cu smântână și cartofi noi la grătar

Ingrediente:

  • 1 file crap
  • sare de mare
  • 1 cățel de usturoi mai gras
  • ulei de măsline
  • 2-3 cartofi fierți
  • aprox. 100 g de slănină cu carne

Ingrediente pentru sosul de hrean:

  • hrean proaspăt ras
  • smântână grasă
  • chimen
  • pătrunjel
  • sare
  • amestec de piper

 

Mod de preparare:

Se sărează fileul de crap și se împănează cu usturoi. După ce s-a încălzit puțin grătarul, se unge cu puțin ulei de măsline, și se așază peștele. Se prăjește pe ambele părți câte 4 minute.Slănina cu carne se taie în fâșii mai groase, și se prăjește dedesuptul grătarului împreună cu cartofii.

Cartofii fiind prefierți și tăiați bucăți mai mari, se lasă doar puțin la grătar cu slănina, timp de doar câteva minute.Se toarnă smântâna într-o tigaie, se adaugă hreanul proaspăt ras, puțin chimen și se fierbe câteva minute la foc mic, amestecând continuu. Apoi se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt, sarea și amestecul de piper.

După ce se prăjesc, cartofii se mai condimentează cu puțin piper și sare. Gata!La servire, din sosul de hrean îngroșat se adaugă doar puțin pentru gustul picant plăcut. Deasupra se mai poate presăra pătrunjel tăiat, pentru o servire estetică.

File de crap în crustă picantă

Ingrediente:

  • file de crap
  • boia chili măcinată
  • sare
  • piper
  • piper cu coajă lămâie
  • muștar
  • usturoi zdrobit
  • pesmet
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Fileul de crap se asezonează cu sare și cu piperul amestecat cu coaja de lămâie și se unge bine cu usturoi. Apoi se adaugă puțină boia chili astfel încât să fie doar picantă, nu iute. Apoi se unge cu muștar și se dă prin pesmet.Se ung ambele părți cu uleiul de măsline, și se așază în tavă cu pielea în jos.Apoi se prăjește în cuptorul cu flux de aer timp de aproximativ 8-10 minute.La servire, folosim salate de diferite culori, adăugând desigur și lămâie. La final, se poate orna cu un fir de condiment verde.

File de halibut cu castraveţi şi sos Tandoouri

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură tandoouri sau pastă de curry
  • 4 bucăţi file de halibut de 150 g fiecare, fără piele
  • 1 linguriţă zahăr pudră
  • 2 castraveţi decojiţi
  • 150 g iaurt natural
  • 1 pumn de frunze de mentă, tocate
  • sucul de la o lamâie
  • 1-2 linguri ulei vegetal
  • 100 g frunze de spanac

Pentru 75 ml sos tandoouri, avem nevoie de:

  • 1 linguriţă seminţe de chimen
  • 1 linguriţă seminţe de coriandru
  • 2 linguriţe de garam masola (amestec de condimente indiene)
  • 2 liguriţe de boia dulce
  • 1 linguriţă de praf de chilli
  • Sucul de la ½ de lamâie
  • 2 liguri de ulei de arahide
  • 1 linguriţă de sare
  • ½ lingură de curcumă
  • 1 lingură de bulion de roşii
  • 3 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 1 ghimbir proaspăt ras

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200°C/poziţia 6.Se aşază fileurile de halibut pe o farfurie. Se amestecă pasta de curry cu uleiul de masline, cu zahărul şi cu 3-4 linguri de iaurt natural. Treceţi fileurile de halibut prin acest amestec şi lăsaţi-le de-o parte.

Castraveţii se taie in fâşii lungi, evitându-se seminţele din mijloc şi se amestecă cu 3-4 linguri de iaurt, cu menta şi cu sucul de lamâie.Într-o tigaie se încălzeşte uleiul vegetal şi se adaugă fileurile de halibut, având grijă să îndepărtaţi excesul de sos marinat, prăjindu-se timp de 3-4 minute.Turnaţi restul de sos marinat peste peşte şi daţi-l la cuptor pentru câteva minute.Aşezaţi peştele pe platou, peste care se toarnă sosul şi aranjaţi frunzele de spanac în jurul peştelui.Serviţi cu salata de castraveţi şi cu sosul tandoouri.

Prajiţi seminţele de chimen şi coriandru până încep să-şi răspândească aroma. Se pun in mojar şi se pisează până devin o pulbere fină şi apoi se amestecă cu celelalte ingrediente, până ce se formează o pastă moale.

File de porc glazurat

Ingrediente:

  • 1 file de porc

Sos:

  • Sucul de la 4 portocale și un pic de coajă de portocală
  • Un pic de usturoi
  • Ghimbir
  • Sos de pește thai
  • Sos de soia
  • Zahăr brun

 

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un vas plat.Vasul se pune pe foc, și când conținutul începe să fiarbă se adaugă carnea.Se lasă să fiarbă 3-4 minute pe o parte și apoi se întoarce si pe cealaltă parte.Se continuă așa 15-20 de minute până ce carnea este gata.Veți vedea că sosul își va reduce din cantitate și va deveni ca o glazură.Aveți grijă să nu se ardă, adăugând suc proaspăt de portocale.Carnea se poate servi cu garnitură de orez sau cu mazăre.

File de șalău la grill cu sos de lămâie, ceapă verde și cartofi noi prăjiți

Ingrediente:

  • 400 g file de șalău
  • 0,01 l ulei
  • Sare, piper măcinat

Pentru sos:

  • 1 dl fond de zeamă de pește
  • Zeamă de lămâie
  • Coajă de lămâie
  • 0,01 kg unt
  • 0,02 kg ceapă verde
  • Sare proaspăt măcinată
  • 0,5 dl frișcă proaspătăGarnitură:
  • 400 g cartofi Marabel
  • sare
  • 0,01 l ulei de floarea soarelui
  • 0,02 kg unt

Mod de preparare:

Contrar tradiției, prepararea acestei rețete se începe cu garnitura, fiindcă fierberea cartofilor necesită cel mai mult timp. Cartofii fierți se taie în sferturi sau jumătăți și se pun la o parte pentru a fi prăjiți.După aceea începe prepararea șalăului. Șalăul se taie fileuri și se porționează. În prealabil, i se crestează cu un cuțit ascuțit pielea, din loc în loc, astfel nu se va deforma la prăjit. Se sărează, se piperează și se picură cu puțină zeamă de lămâie.

Într-o tigaie se încinge uleiul și fileurile se prăjesc pe ambele părți timp câte 3 minute. Fileurile astfel pregătite se așează într-o tavă și se mai coc timp de cca. 8 minute într-un cuptor de convecție preîncălzit.Până când peștele se coace, se prepară sosul. În tigaia în care s-a prăjit șalăul, se topește untul și ceapa verde tocată se rumenește. Se adaugă zeama de lămâie și coaja de lămâie, astfel sosul va fi mai picant, mai aromat. Se adaugă baza de zeamă de pește și se fierbe până când apa se evaporă, ajungând la jumătatea conținutului.

Se adaugă frișca proaspătă și se fierbe mai departe, până ce sosul capătă consistența dorită. Nu ne mai rămâne decât prăjirea cartofilor deja pregătiți, ceea ce se face într-o tigaie nouă, în ulei. Când cartofii sunt aproape gata, se adaugă untul și pătrunjelul verde tocat mărunt.La servire, se pune sosul în farfuria preîncălzită, peste sos se pun cartofii și se așează și fileurile prăjite. Se decorează cu lămâie.

File de somon crocant la grătar servit alături de iaurt cu castraveți

Ingrediente:

  • 1 x 1.5kg file de somon, dezosat
  • frunze de fenicul sau busuioc, tocate mărunt
  • coaja rasă și sucul de la o lămâie
  • ulei de măsline
  • sare de mare și piper negru proaspăt
  • 1 castravete, decojit
  • 300ml iaurt
  • 1 ardei iute proaspăt cu semințele îndepărtate, tăiat mărunt
  • frunze de mentă sau de oregano tocate mărunt
  • Ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare:

Curățați grătarul cu o perie de sârmă, apoi aprindeți focul și puneți cărbunii.Așezați somonul cu pielea în jos, pe un suport de plastic și folosind un cutit ascuțit, crestați partea cărnoasă în mod egal. Presărați peste somon coaja de lămâie rasă și cea mai mare parte din fenicul sau busuioc și încercați să introduceți aceste condimente în inciziile făcute.Când grătarul este gata, așezați somonul cu pielea în jos. Carnea va începe să se coloreze de jos în sus și după circa 4 minute, pielea ar trebui să prindă o culoare brun aurie.

Cu multă grijă, întoarceți peștele cu ajutorul unei spatule și lăsați-l încă 2-3 minute. În timp ce peștele se face, îndepărtați pielea și așezați-o pe grătar pentru a deveni crocantă.Dacă somonul folosit de dumneavoastră este somon sălbatic va avea mai puțină grăsime, așa că va trebui să îl țineți mai puțin pe grătar.Tăiați castravetele în jumătate, pe lungime, iar apoi tăiați-l cubulețe mici. Într-un bol, amestecați castravetele tăiat cubulețe cu iaurtul.

Adăugați sucul de lămâie, jumătate de ardei iute tocat și jumătate din frunzele tocate de mentă sau oregano. Presărați și puțin ulei de măsline. Asezonați cu sare și piper.Cu ajutorul unei furculițe, împărțiți somonul în patru sau cinci părți egale. Serviți alături de iaurtul cu castraveți, adăugând restul de ardei iute tocat și restul de feniculsau busuioc. Presărați ulei de măsline extra virgin și asigurați-vă că fiecare primește o bucățică din pielea de pește crocantă.

File de vită la cuptor cu vin roșu, hașme glazurate și sos de hrean

Ingrediente:

  • 900 g file de vită
  • 2 lingurițe de piper negru proaspăt măcinat
  • 65 g unt
  • 450g hașme, cojite
  • 200 ml supă de vită sau de pui (preferabil de pui)
  • 1 linguriță de zahăr pudră
  • sare și piper
  • 2 legături mari de cimbru
  • 250 ml vin roșu de calitate superioară
  • 3 linguri hrean ras
  • 1 linguriță oțet
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1/4 linguriță muștar
  • 1/2 linguriță sare
  • puțin piper proaspăt macinat
  • 1 linguriță de zahăr
  • 225 ml smântână
  • Amestecați hreanul cu oțetul, sucul de lămâie, muștarul, sarea, piperul și zahărul. Apoi tunați ușor și smântâna și amestecați. Sosul rezistă câteva zile.

 

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180°C. Asezonați fileul de vită cu piper. Încingeți tigaia. Adăugați 25g de unt împreună cu fileul de vită. Puneți fileul într-o tava de friptură și gătiți în cuptorul încins circa 25-30 de minute.Încălziți o tigaie și adăugați 25 g de unt împreună cu hașmele. Căliți hașmele până când prind o culoare aurie.Adăugați supa,zahărul, piperul legăturile de cimbru. Fierbeți, fără capac, până ce conținutul devine siropos. Adăugați vinul și fierbeți din nou, fără capac, până ce conținutul scade la jumătate. Puneți și restul de 15 g de unt. Odată ce vita este gata, opriți cuptorul și lăsați tava 10 minute. Apoi serviți în felii de 1 cm grosime, împreună cu vinul roșu și hașmele glazurate.

File lin grill, cartofi copți în coajă cu cimbrișor, meniu completat cu salată de ardei copți

Ingrediente:

  • 400 g file lin
  • 0,01 l ulei
  • Sare proaspăt măcinată și piper proaspăt măcinat

Pentru salata de ardei copți:

  • 5 buc. ardei proaspeți (de cele trei culori, dacă se poate)
  • 1,5 linguri de ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui
  • Coajă de lămâie
  • Sare proaspăt măcinată și piper proaspăt măcinat
  • 2 căței de usturoi pentru unsPentru cartofii cu cimbrișor:
  • 400 g cartofi Marabel
  • 2 fire de cimbrișor (proaspăt)
  • Sare gemă
  • 1 lingură ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Cartofii se pun într-un castron și se amestecă cu sarea gemă, cimbrișorul tocat și uleiul de măsline. Cartofii astfel pregătiți se prăjesc pe grill cca. 45 de minute.(cartofii pot fi preprăjiți într-un cuptor cu convecție și puși la grill ca să capete aroma specifică)Împreună cu cartofii, se așează și ardeii pe grătar și aceștia pot fi copți până se fac aproape negri. Ardeii se pun după aceea într-o pungă timp de 10 minute, astfel se vor curăța mai bine de coajă.

În perioada dintre prepararea salatei și a cartofilor peștele se porționează și i se desprinde pielea. Dacă peștele se taie în bucăți mai mici, prepararea la grill va fi mai scurtă. Linul curățat se pune într-un castron, se asezonează, se toarnă uleiul de măsline peste pește și se lasă să stea puțin, între timp salata poate fi terminată.Ardeii se curăță de coajă, se taie fâșii și se adaugă ulei de măsline, coajă de lămâie și usturoi. Se asezonează după gust.Bucățile de pește se așează pe grătar și se prăjesc cca. 6-8 minute.

File picant de ton cu langustină și garnitură de tortelli cu spanac și bok-choy în consome de pește afumat

Ingrediente:

  • 400 g file de ton
  • 30 g midii fără cochilie
  • 1 langustină mare
  • 80 g tortelli cu spanac
  • 1 buc bok-choy
  • 100 g pește afumat
  • 2 fire ceapă verde
  • 1/4 ardei iute roșu
  • 1 linguriță de paprika iute
  • 1 linguriță de piper negru grunjos
  • 2 lingurite de semințe susan
  • 1 linguriță sake
  • 1 linguriță sos soia light
  • 10 g alge (wakame) în ulei
  • 10 g icre manciuria sau de păstrăv
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peșetele se curăță bine și se porționează în așa fel încât să se obțină un baton lung cu secțiune rotundă sau pătrată. Acesta se tăvălește într-un amestec obținut din 2 lingurițe de semințe de susan, 1 liguriță de paprika iute, 1 linguriță piper negru grunjos. Peșetele se pune la prăjit într-o tigaie unsă cu ulei, nu mai mult de 30 secunde pe fiecare parte. Se iau 2 langustine mari și li se taie coada în două, longitudinal și se curăță de intestinul din coadă.

Apoi se pun la fiert împreună cu 30 g de carne de midii, o lingură de sos soia light, o lingură sake, o căpățână de bok-choy sau 200 g spanac proaspăt, într-o supă obținută prin fierberea a 100 g de pește afumat. Bock-choy se scoate după 40 secunde, midiile după 2 minute iar langustina după 4 minute. În aceeași supă de pește afumat se fierb al dente tortelli cu spanac.

În farfurie se așează întâi bok-choy-ul apoi langustina, tortellii scurse bine, midiile, tonul feliat. Se garnisește cu icrele de manciuria și cu algele. Cu ajutorul unui polonic sau ibric, se toarnă de jur împrejurul mâncării supa fierbinte în care s-au fiert langustina și midiile. Înainte de a pune supa în farfurii adăugați 2 fire de ceapă verde tocată și rondele de ardei iute. Poftă bună și gătiți cu gust.

File scoţian de vită cu anghinare la grătar, morcovi si sote de cartofi noi

Ingrediente:

  • 700 g cartofi noi
  • 1 cub de unt
  • 3-4 crenguţe de rozmarin
  • 3-4 căţei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 kg antricot de vită fără os

Ingrediente pentru morcovi:

  • 400 g morcovi noi, curăţaţi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3-4 crenguţe de cimbru
  • 1 lingură zahăr pudră
  • Oţet de sherry
  • Sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat

Pentru anghinare avem nevoie de:

  • 12 bucaţi de anghinare
  • 1 lamâie necerată
  • 100 ml oţet din vin alb
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat

Ingrediente pentru soteul de cartofi noi:

  • 700 g cartofi noi, spălaţi
  • Sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • Ulei de masline pentru prăjit
  • 1 cub de unt

 

Mod de preparare:

Începeţi prin a modela carnea. Pe o folie alimentară se intinde carnea, se rulează şi se bagă la frigider pentru a căpăta formă. Se scoate de la frigider, se taie în 4 porţii egale şi se asezonează generos cu sare şi piper.

Într-o cratiţă puneţi uleiul la încălzit impreună cu câţiva căţei de usturoi necurăţaţi şi uşor zdrobiţi şi cu crenguţele de rozmarin.

Se aşază carnea şi se prăjeşte la foc mediu 3,5 minute, apoi la foc tare, alte 3,5 minute. După aceea se adaugă cubul de unt şi se mai lasa 1-2 minute, până devin uniform colorate.

Fierbeţi morcovii timp de 2-3 minute, apoi strecuraţi-i şi alături de cimbru puneţi-i într-o tigaie cu ulei încins. Presăraţi zahărul, stropiţi cu oţet de sherry, adăugaţi condimentele şi prăjiţi timp de 7-8 minute la o temperatură moderată până devin caramelizaţi. Se păstrează la cald.

Pentru început puneţi într-un bol apă rece şi sucul de la o lămâie. Pentru a pregăti anghinarea indepărtaţi cu un cuţit mic si ascuţit frunzele dure, exterioare până ajungeţi la nişte frunze mici de un verde pal.

Tăiaţi bucăţile de anghinare îm jumătăţi sau în sferturi şi îndepărtaţi miezul necomestibil. Luaţi fiecare bucăţică de anghinare şi frecaţi-o cu bucăţiile de lamâie stoarsă şi apoi puneţi-le in bolul cu apă rece şi suc de lămâie.

Într-o cratiţă mai mare puneţi apă la fiert, adăugând oţetul şi anghinarea şi fierbeţi timp de 15-18 minute, în funcţie de mărimea bucăţiilor de anghinare.Scurgeţi şi puneţi totul într-un castron, adăugând ulei şi asezonând cu sare şi piper.

Încalziţi o tava la cuptor la foc mediu şi perpeliţi anghinarea pe toate părţile până devine aurie în mijloc şi maronie pe margine.

Cartofii se fierb timp de 8 minute într-o oală cu apă sărată, după care se scurg şi se reîmprospătează sub jet de apă rece. Se curăţă cât sunt calzi şi se taie in felii de 1,5 cm grosime.Se încălzeşte apoi o cantitate minimă de ulei într-o tigaie, se adaugă cartofii condimentaţi cu sare şi piper şi se prăjesc timp de 5 minute pe fiecare parte.

Apoi se adaugă untul şi se mai prăjesc timp de 1-2 minute până când devin crocanţi pe margine.

Mod de servire: Taiaţi carnea de vită pe diagonală, aşezaţi anghinarea, morcovii şi soteul de cartofi cu carnea în mijloc.

Serviţi imediat.

 

Filet mignon de vită cu sote de cartofi si mazăre

Ingrediente:

  • 4 fripturi din muşchi de vită de 200 g fiecare
  • 3 cepe franţuzeşti
  • 100 g ciuperci maro curăţate
  • un cub de unt
  • sos worcestershire
  • 1 linguriţă mustar dijon
  • 50 ml coniac
  • 200 ml smântână cu 18% grăsime
  • pătrunjel

Ingrediente pentru cartofii sote:

  • 500-600 g de cartofi tăiaţi în jumătăţi
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi
  • Crenguţe de rozmarin
  • 300 g mazăre
  • 30 g unt sărat
  • Ulei de măsline
  • Sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în apa clocotită timp de 4-5 minute. Se scurg şi se lasă de-o parte. Fripturile se bat pentru a se frăgezi şi apoi se indepartează surplusul de grăsime . Se condimentează cu sare şi piper.

Într-o tigaie se încălzeşte uleiul de măsline şi se prăjesc fripturile pe-o parte şi pe cealaltă timp de 1 minut, apoi se dau la o parte.

Se pune aceeaşi tigaie pe foc şi se mai încălzeşte puţin ulei. Se taie ceapa, se condimentează cu sare şi piper şi se căleşte rapid. Se taie ciupercile şi se adaugă în tigaie cu un pic de unt. Se pisează usturoiul şi se adaugă şi el în tigaie.

Adăugaţi sosul Worcestershire şi muştarul şi fierbeţi pentru 1-2 minute. Opriţi focul şi ţinând tigaia departe de dumneavoastră, picuraţi uşor coniacul şi lăsaţi-l să facă flacără. După ce alcoolul a ars, amestecaţi sosul din tigaie. Adăugaţi smântână şi amestecaţi până sosul se îngroaşă şi apoi aduceţi din nou pe foc. Condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi pătrunjelul.

Puneţi fripturile în tigaie şi lăsaţi pe foc încă 2-3 minute în funcţie de cât de bine făcută vă place să fie.

Într-o altă tigaie încălziţi un pic de ulei de măsline şi adăugaţi cartofii şi usturoiul.Condimentaţi cu sare şi piper. Scoateţi crenguţele de rozmarin şi tăiaţi frunzele mărunt. Întoarceţi cartofii, adăugaţi un pic de unt şi frunzele de rozmarin şi căliţi timp de 1-2 minute.

Mazărea se fierbe în apă sărată pentru 2-3 minute, până începe să se înmoaie. Apoi se scurge şi se amestecă cu un pic de unt. Pe un platou aranjaţi friptura si garnisiţi cu cartofii sote şi cu mazărea alături.

Fillet de pește alb cu frunze de lime, ardei iute și ghimbir

Ingrediente:

  • 10 frunze de lime
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 2 ardei roși proaspeți și iuți
  • 2 linguri de ghimbir ras
  • Sucul de la 3 lime-uri
  • 4 linguri de ulei extravirgin
  • 1 lingură ulei de susan
  • 900g de file de pește alb tăiat în fâșii subțiri

Mod de preparare:

Frunzele de lime se amestecă cu sare într-un mojar până se zdrobesc. Apoi se amestecă cu ardeiul iute, cu ghimbirul, sucul de lămâie, uleiul de susan și sucul de lămâie. Asezonați cu sare și piper.Peștele se pune pe patru platori sau pe frunze de banane, care au fost pârlite un pic la flacără și care vor emana o aromă deosebită- Peste pește se toarnă sosul și se servește imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Au astia de la Paprika niste retete de te doare capul!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.