Retete muraturi: Varza murata la borcan

Printeaza

Varza murata la borcan din: varza, marar, sare, hrean.

Ingrediente:Retete muraturi: Varza murata la borcan

  • varză
  • mărar uscat cu floare
  • sare
  • hrean
  • borcan
  • celofan sau folie adezivă

 

Mod de preparare:

Se curăţă varza, se taie în sferturi şi se aşează în borcane, bine îndesată, în aşa fel încât să nu rămână goluri.

Deasupra se pune mărar uscat cu floare, iar printre rânduri bucăţi de hrean, apoi se aşează două scândurele ca să nu lase varza să se ridice deasupra.

Intr-un vas se pune apă cu sare pe foc, 45 g sare la un litru de apă. Borcanul umplut cu varză se pune pe masa de bucătărie dacă este acoperită cu tablă sau pe două lame de cuţit.

Când apa clocoteşte, se toarnă peste varză, se leagă imediat borcanul cu celofan sau cu folie adezivă, se înfăşoară cu o pătură şi, când s-a răcit, se pune la păstrat într-un loc rece şi bine aerisit.

Varza murată după această reţetă nu se vântură, deoarece a fost opărită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.