Retete internationale: Tăiţei Singapore
PrinteazaExistă zeci de feluri de mâncare cu tăiţei în Singapore, care se pot servi peste tot, la tarabele de pe stradă sau în restaurantele cele mai elegante. Tăiţeii numiţi „Singapore” nu se numără printre cei mai celebri.
Ca şi brioşele „englezeşti” sau fursecurile „daneze”, tăiţeii Singapore – un amestec de tăiţei de orez subţiri, cu curry, legume, fructe de mare, carne de pui şi carne de porc la grătar – au primit acest nume în cinstea tării respective, fără a fi specifici.
Faima lor se datorează restaurantelor chinezeşti din Europa. în Statele Unite ei au fost introduşi în anii ’80. Faptul că nu sunt o mâncare singaporeză autentică nu le scade defel valoarea.
Tăiţeii Singapore sunt simplu de preparat şi îmbină în mod fericit diferite influenţe din gastronomia chineză, malaysianâ şi indiană. Se pot servi ca fel principal sau ca aperitiv. în orice caz, ei ilustrează perfect modul asiatic de a prepara o mâncare delicioasă, făcând ordine prin frigider.
Tăiţei Singapore
Pofta buna!