Retete internationale: Supă Wonton

Printeaza

Supă WontonAvându-şi originea în partea de sud a Chinei, acaceasta a fost decenii la rând supa chinezească prreferata a americanilor. Cuvântul wonton deriva din yun tun, o expresie mandarină care inseamnă “înghite norişori”, aluzie la colţunaşii cocote se potrivesc de minune cu supa limpede şi şi parfumată de pui.

Acesta supă se prepară foarte uşor, fierbând ca carnea în apă împreună cu câteva feliute de ghghimbir. Dacă fierbeţi toată pasărea, supa va avavea un gust foarte bogat şi o aromă deosebită, ca carnea putând fi folosită apoi pentru prepararea alt altori feluri de mâncare.

Umplutura colţunaşilor numiţi wonton se face din carne de porc măcinată, asezonată cu ce ceapă verde, vin de orez, ulei de susan şi sos de de soia. Se pot pune şi bucăţele de creveti şi ca castane de apă. Amestecul rezultat se înfăşoară într-o foaie delicată de aluat, făcut din făină, ou şi apă, apoi se fiert, separat, pentru a nu tulbura supa.

Sorbiţi supa aromată cu ghimbir, apoi muşcaţi dintr-un wonton suculent şi vă veţi aminti im imediat de prima oară când aţi mâncat într-un restaurant chinezesc. Poate că în ultimii ani  supa wonton a pierdut teren în faţa supei iute-acrişoare, dar este cert că ea nu se va va demoda niciodată.

Supa_Wonton_07

Supa Wonton

Ingrediente:

  • 250 g carne de porc tocata
  • 1 fir de ceapa verde, tocata marunt
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 24 foi de aluat pentru coltunati wonton
  • 1,2 l apa
  • 1,8 l supa de pui
  • 1 lingura sos de soia
  • 50 g spanac sau creson, rupt bucatele

Mod de preparare:

Intr-un castron amestecaţi carnea de porc, ceapa verde, ghimbirul şi amidonul. Puneţi-le pe foc şi câliţi-le până ce carnea îşi schimbă culoarea, apoi scurgeţi grăsimea. După ce s-a răcit, puneţi câte 2 linguriţe din amestec pe fiecare bucată de aluat.

Umeziţi marginile aluatului îndoiţi foaia în două, formând un* triunghi şi apăsaţi marginile, ca sâ se lipească bine. Apoi strângeţi între degete părţile din afară ale triunghiului. Acoperiţi colţunaşii şi lâsaţi-i în frigider aproximativ o zi.

Adăugaţi colţunaşii wonton într-un vas cu apă clocotită şi lâsaţi-i sâ fiarba la foc mic minute până ce încep să plutească. Când sunt gata, scurgeţi-i bine de apă.

Puneţi la fiert supa şi adăugaţi sosul de soia şi spanacul. Când începe să clocotească, trageţi vasul de pe foc. Puneţi în fiecare farfurie câte 3 colţunaşi, iar peste ei turnaţi supa fierbinte.

Supa_Wonton_10

Supă Wonton

Supă Wonton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.