Retete internationale: Ravioli

Printeaza

RavioliCel mai adesea, ravioli sunt de formă pătrată sau rotunda, asemenea unor mici discuri, făcute din două straturi subţiri de aluat şi umplute cu carne sau brânză. Cuvântul vine de la ravvolgere, care înseanamna „a înfăşură”. In trecut se folosea pentru umlutură carnea rămasă de la mesele festive; în familiile celor mai înstăriţi, în perioadele de post, se consumau ravioli cu brânză şi legume, în general, ravioli se serveau cu sos de roşii, cu sosos pesto sau cu un sos de smântână.

Deşi sunt considerate o mâncare tipic italiană, raviolioli au ajuns în Italia din China, în Evul Mediu, urmând Drumul Mătăsii. Varianta chinezească a pastelor ravioli este jiaozi – un fel de perniţe făcute dintr-o foaie de aluat foarte subţire şi care se servesc cu un sos de soia.

Colţunaşi de felul pastelor ravioli există în multe alte ţări. In Palestina şi Liban se mănâncă shishbarak, paste umplute cu carne de vită tocată şi fierte într-un sos iute de iaurt. Se pot umple cu diferite feluri de carne, pot fi fierţi la abur sau în supă de carne, prăjiţi sau ca paste în supe.

Ravioli

Ravioli

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.