Retete internationale: Ratatouille

Printeaza

Ratatouille din: ceapa de apa, usturoi, dovlecei, dovleac, ardei gras, vinete, rosii, ulei de masline, sare, cimbru, frunze de dafin, rozmarin, supa de legume.

Ingrediente:Ratatouille

  • 200 g ceapa de apa tocata
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 300 g dovlecei
  • 300 g dovleac cubulete
  • 300 g ardei gras de culori diferite cubulete
  • 300 g vinete taiate cuburi
  • 300 g rosii cuburi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare dupa gust
  • 2 fire de cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • un fir de rozmarin
  • trei sferturi de cana de supa de legume sau suc de rosii

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Sotati ceapa în ulei de măsline, adăugaţi usturoi şi micşoraţi flacăra. Intr-o altă tigaie cu ulei, căliţi dovleceii la foc mare până devin maronii şi turnati-i peste amestecul de ceapă ccu usturoi.

Procedaţi la fel cu dovleacul, apoi cu ardeii graşi şi vinetele. Când afi terminat toate legumele, cu excepţia roşiilor, adăugaţi sare după gust, cimbru, frunzele de dafin, rozmarinul, supa de legume şi amestecati.

Băgaţi la cuptor timp de 30 de minute. După ce sunt gata, scurgeţi lichidul lăsat de legume şi turnati-le în t tigaie cu rosiile cuburi. Acoperiti cu un capa si tineti pe foc pana sunt gata rosiile.

Ratatouille

Ratatouille

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.