Retete internationale: Minestrone

Printeaza

Minestrone Minestrone este străbunica tuturor supelor cu legume. Această mâncare foarte reconfortantă este italienească la origine, insă a fost adoptată în toată lumea. Reţeta ei se poate modifica de la un anotimp la altul, însă aproape întotdeauna va conţine si ceva leguminoase uscate. Supa se poate prepara cu carne sau numai cu legume.

Minestrone verde, de exemplu, este un adevărat omagiu adus primăverii, avănd în compoziţie fasole verde, proaspătă, mazăre, sparanghel, spanac şi dovlecei fragezi. In timpul iernii, minestrone se face cu ce găsiţi prin cămară, şi anume: legume uscate, roşii din conservă, varză, cartofi şi morcovi.

In Toscana, supa minestrone se parfumează cu şuncă pancetta, rozmarin şi roşii şi se serveşte în boluri, peste câteva felii de pâine prăjită. Minestrone alia Genovese se garniseşte cu un sos pesto cu usturoi, ca şi soupe au pistou din Franţa. Supa minestrone milaneză se distinge prin faptul că se adaugă şi orez. Vara, se serveşte la temperatura camerei, cu puţin busuioc tocat, presărat deasupra.

Unul dintre ingredientele supei este o bucată de coajă de parmezan, care se fierbe în supă, la foc mic, împreună cu legumele, şi se scoate la sfârşit. Intr-adevar, italienii sunt cunoscuţi pentru talentul lor de a folosi şi ultimul rest de mâncare.

Minestrone_11

Minestrone:

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mijlocii, tocate marunt
  • 3 morcovi mijlocii, taiati felii
  • 2 cartofi mari, taiati cubulete
  • 2 dovlecei mici, taiati cubulete
  • 250 g fasole verde, taiata bucati
  • 1/2 capatana mica de varza, taiata fasii
  • 450 ml apa
  • 1,2 l supa de vita
  • 3 conserve (425g) de rosii, taiate cubulete, impreuna cu sucul din ele
  • 1 frunza de dafin
  • 1 fir cimbru
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Intr-o oală mare încălziţi uleiul, la foc mediu; adăugaţi ceapa şi căliţi-o până ce devine transparentă şi aurie. Adăugaţi morcovii şi căliţi-i timp de 2-3 minute, amestecând din când în când. Puneţi pe rând şi celelalte legume.

Turnaţi peste ele apa, supa de vită, roşiile din conservă, frunza de dafin şi cimbrul. Când supa începe sa clocotească, micşoraţi focul, acoperiţi oala cu un capac şi lasaţi-o să fiarbă la foc mic aproximativ 1 oră. Asezonaţi după gust.

 

 

Minestrone

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • minestrone reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.