Retete internationale: Bouillabaisse

Printeaza

Bouillabaisse din: peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, ulei, dafin, ierburi aromatice, sare, piper, sofran, usturoi, vin alb, ardei iute, paine, bagheta.

Ingrediente:Bouillabaisse

  • 1 kg peşti din Marea Mediterână, curăţaţi, de ex. scorpie de mare, rândunică de mare, peşte-pescar, lup de mare
  • 1 ceapă
  • 4 cartofi
  • 4 roşii cu multă pulpă
  • 1/2 fenicul
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 4 frunze de dafin
  • ierburi aromatice din zona Provence
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 4 pliculeţe de şofran
  • 5 căţei de usturoi
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 ardei iute roşu (chili) uscat
  • 1 felie de pâine albă fără coajă
  • 30 ml ulei de măsline presat la rece
  • 8 felii de baghetă

 

Mod de preparare:

Se porţionează peştele.

Se curăţă ceapa şi se taie cuburi. Se curăţă cartofii, se spală şi se feliază (pe râzătoare). Se taie roşiile cuburi. Se curăţă feniculul, se spală şi se taie felii. Se toacă pătrunjelul.

Ceapa se căleşte în ulei, apoi se adaugă legumele şi se căleşte scurt întregul amestec. Se adaugă frunzele de dafin, pătrunjelul, ierburile aromatice, sarea, piperul şi şofranul. Se curăţă usturoiul, se presează şi se adaugă la amestecul aflat pe foc. Se lasă totul să clocotească circa 10 minute la foc mic.

Se dă în clocot vinul împreună cu 500 ml de apă. Se adaugă peştii la amestecul de legume, se fierbe totul circa 3 minute, după care se toarnă peste amestecul fierbinte de vin. La final, oala se ia de pe foc şi se lasă circa 15-20 minute să stea.

Se presează 1 căţel de usturoi împreună cu ardeiul iute. Se înmoaie pâinea în apă, se stoarce şi se pasează împreună cu usturoiul şi cu ardeiul iute. In timpul pasării în blender se toarnă ulei în fir subţire. Feliile prăjite de baghetă se ung cu această pastă, se aşează în farfurii, care apoi se umple cu supă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/tag/randunica-de-mare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.