Retete gustoase: Pui tandoori

Printeaza

Pui tandoori din: pui, iaurt, zeama de lamaie, usturoi granulat, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia iute, cuisor, piper.

Pui_tandoori_07

Pui tandoori

Ingrediente:

  • 1 pui (sau 4 pulpe intregi, fara spate)
  • 1/2 cana iaurt simplu
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingura de ghimbir macinat
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 lingurita boabe de coriandru macinate
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 2/3 cuisor macinat
  • 1/4 lingurita piper macinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi puiul, tăiaţi-l în 4 bucăţi, ştergeţi-l bine; curăţaţi pielea şi grăsimea vizibilă. Inţepaţi carnea în multe locuri, apoi crestaţi-o mai adânc, cu un cuţit bine ascuţit, pentru ca marinata să pătrundă bine. Combinaţi restul ingredientelor într-un bol şi amestecaţi foarte bine.

Puneţi carnea într-un castron şi turnaţi deasupra amestecul de mirodenii; frecaţi bine bucăţile de pui cu mirodeniile, să intre prin toate crestăturile. Acoperiţi şi lăsaţi la frigider minim 8 ore sau peste noapte, dar nu mai mult de 1 zi.

Scoateţi carnea din frigider cu cel puţin 30 min înainte de a o pune pe grătar. Puneţi grătarul la 13-15 cm deasupra jarului. Scurgeţi excesul de marinată, ungeţi bucăţile cu ulei şi puneţi-le pe grătar. Frigeţi-le cu capac, întorcându-le de 3-4 ori.

Pui tandoori

Pui_tandoori_08

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.