Retete gustoase: Pui tandoori
PrinteazaPui tandoori din: pui, iaurt, zeama de lamaie, usturoi granulat, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia iute, cuisor, piper.
Ingrediente:
- 1 pui (sau 4 pulpe intregi, fara spate)
- 1/2 cana iaurt simplu
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1 lingura de ghimbir macinat
- 1/4 lingurita cardamom macinat
- 1 lingura chimen macinat
- 1 lingurita boabe de coriandru macinate
- 1/2 lingurita boia iute
- 2/3 cuisor macinat
- 1/4 lingurita piper macinat
Mod de preparare:
Spălaţi puiul, tăiaţi-l în 4 bucăţi, ştergeţi-l bine; curăţaţi pielea şi grăsimea vizibilă. Inţepaţi carnea în multe locuri, apoi crestaţi-o mai adânc, cu un cuţit bine ascuţit, pentru ca marinata să pătrundă bine. Combinaţi restul ingredientelor într-un bol şi amestecaţi foarte bine.
Puneţi carnea într-un castron şi turnaţi deasupra amestecul de mirodenii; frecaţi bine bucăţile de pui cu mirodeniile, să intre prin toate crestăturile. Acoperiţi şi lăsaţi la frigider minim 8 ore sau peste noapte, dar nu mai mult de 1 zi.
Scoateţi carnea din frigider cu cel puţin 30 min înainte de a o pune pe grătar. Puneţi grătarul la 13-15 cm deasupra jarului. Scurgeţi excesul de marinată, ungeţi bucăţile cu ulei şi puneţi-le pe grătar. Frigeţi-le cu capac, întorcându-le de 3-4 ori.
Pui tandoori
Pofta buna!