Retete gustoase: Plăcintă cu dovleac
PrinteazaPlăcintă cu dovleac din: oua, zahar, piure de dovleac, faina, pesmet, scortisoara, nucsoara, ghimbir, enibahar, nuci, zahar si cardamom.
- 6 oua
- 250 g zahar
- 1 kg piure de dovleac
- 4 linguri faina
- 4 linguri pesmet din biscuiti de ovaz
- 1 lingura scoartisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1/2 lingurita enibahar pisat
- 1/2 lingurita cardamom
sirop:
- 25 g nuci
- 100 g zahar
- 150 ml apa
Mod de preparare:
Coaceţi un dovleac la cuptor şi apoi puneţi 1 kg miez copt într-un castron. Faceţi din el un piure cu un blender. Amestecaţi zahărul cu ouăle şi apoi cu celelalte ingrediente, adăugate pe rând. Pisaţi condimentele cât mai fin, adăugati-le în amestec. Puneţi compoziţia la copt într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Coaceţi prăjitura la foc potrivit. Ornaţi prăjitura deasupra cu nucile fierte într-un sirop făcut din 100 g zahăr şi 150 ml apă. Turnaţi siropul cald cu nuci peste prăjitură.
Plăcintă cu dovleac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- enibahar