Retete gustoase: Plăcintă cu dovleac

Printeaza

Plăcintă cu dovleac din: oua, zahar, piure de dovleac, faina, pesmet, scortisoara, nucsoara, ghimbir, enibahar, nuci, zahar si cardamom.

Ingrediente:Placinta_cu_dovleac

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 kg piure de dovleac
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri pesmet din biscuiti de ovaz
  • 1 lingura scoartisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1/2 lingurita enibahar pisat
  • 1/2 lingurita cardamom

sirop:

  • 25 g nuci
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa

 

Mod de preparare:

Coaceţi un dovleac la cuptor şi apoi puneţi 1 kg miez copt într-un castron. Faceţi din el un piure cu un blender. Amestecaţi zahărul cu ouăle şi apoi cu celelalte ingrediente, adăugate pe rând. Pisaţi condimentele cât mai fin, adăugati-le în amestec. Puneţi compoziţia la copt într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Coaceţi prăjitura la foc potrivit. Ornaţi prăjitura deasupra cu nucile fierte într-un sirop făcut din 100 g zahăr şi 150 ml apă. Turnaţi siropul cald cu nuci peste prăjitură.

Plăcintă cu dovleac

Placinta_cu_dovleac

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • enibahar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.