Retete gustoase: Paste cu fasole verde si sos

Printeaza

Paste cu fasole verde si sos din: paste, ardei, fasole verde, patrunjel, usturoi, sare, ulei de masline, otet balsamic.

Ingrediente:Retete_gustoase_paste_cu_fasole_verde_si_sos

  • 400 g paste fusilli
  • 8 ardei
  • 300 g fasole verde fideluţă
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2-3 căţei de usturoi
  •  sare
  •  ulei de măsline
  •  oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Pastele se pun în apa clocotită cu sare şi câteva picături de ulei. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se scot şi se scurg în sită, unde se lasă aproximativ 10 minute în apă rece.

Separat, se alege fasolea fideluţă, se curăţă şi se fierbe în apa cu sare. După ce a fiert, se scoate pe un platou, se stropeşte cu oţet balsamic şi se acoperă cu o folie de plastic.

Ardeii se coc la foc mare pe plită şi apoi se pun într-un bol cu sare mai multă, să se înăbuşe şi să se cureţe mult mai uşor. Se lasă câteva minute şi se curăţă de coajă, se desfac sâmburii şi se taie fâşii.

Se curăţă, se feliază usturoiul şi se adaugă în paste împreună cu ardeii copţi, fasolea şi pătrunjelul tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper şi se stropesc cu ulei de măsline şi oţet balsamic.

Paste cu fasole verde si sos

Retete_gustoase_paste_cu_fasole_verde_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.