Retete gustoase: Conopida gratinata

Printeaza

O reteta gustoasa de conopida gratinata din: conopida, ceapa, usturoi, cartofi, bacon, ulei de masline, cascaval, unt, supa de legume, patrunjel verde si sare.

Ingediente:Conopida gratinata

  •  1 conopida potrivita
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cartofi mari
  • 200 g bacon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g cascaval ras
  • 50 g unt
  • 200 ml supa de legume
  • patrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida în bu­cheţele, le speli în apă re­ce şi le laşi în apă cu sare 15 minute. Opăreşti buche­ţelele de conopidă în apă cu sare cinci minute şi le scurgi într-o strecurătoare.

Intre timp, fierbi cartofii în­tregi în apă cu sare, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi-i tai rondele subţiri.

Separat, căleşti în ule­iul bine încins ceapa tăiată fe­lii subţiri doar cât să se înmoa­ie, o scoţi deoparte şi în locul ei rumeneşti baconul tăiat felii, fără a le usca prea tare.

Ungi un vas termorezistent mediu cu unt, îl tapetezi cu felii de cartofi fierţi, adaugi bucheţelele de conopidă şi presari printre ele ceapă căli­tă, felii de bacon, câteva fe­lii de cartofi şi usturoi zdro­bit.

Adaugi restul de unt tă­iat bucăţele, supa de legume şi introduci vasul în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute. Scoţi vasul, presari caşcavalul ras şi mai dai la cuptor pentru 10 minu­te. O serveşti caldă, cu pă­trunjel tocat deasupra.

Conopida gratinata

Conopida gratinata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.